Novosti Sport Događanja

Službeno potvrđeno: NK Kupa i Ban Jelačić idu u viši rang, Mraclin igra 'majstoricu'

09.06.2020. / Damir Žbulj

Nogometni savez Velike Gorice održao je svoj Plenum na kojem su se predstavnici klubova osvrnuli na neodigrani proljetni dio aktualne sezone zbog pandemije koronavirusa te su postavili zadatke i planove za novo natjecateljsko razdoblje.

Potvrđeno je kako u svim amaterskim ligama nisu proglašeni prvaci, kako niti jedan klub ne ispada u niži rang, no, klubovi koji su se nakon jesenskog dijela sezone zatekli na prvoj poziciji imaju pravo napredovati u viši rang natjecanja.

Iz Nogometnog saveza Velika Gorica to su pravo ostvarili NK Kupa Pokupsko, koja će sudjelovati u 1. ŽNL - Istok te NK Ban Jelačić Vukovina, koji je ušao u Jedinstvenu županijsku nogometnu ligu.

Plasman u JŽNL ima priliku izboriti i NK Mraclin, drugoplasirana ekipa 1. ŽNL - Istok nakon jesenskog dijela sezone, koji će odigrati jednu utakmicu protiv drugoplasirane ekipe 1. ŽNL - Zapad, NK Pušća iz Pušće. 'Majstorica' će se igrati na neutralnom terenu 15. ili 16. kolovoza.

U Ligama mladeži također je prekinuto natjecanje bez proglašenja prvaka i one će imati isti sastav klubova i u narednoj sezoni. Lige mladeži NSVG formirat će se prema prijavama klubova.

Tajnik NS Velike Gorice Stjepan Petrac također je čestitao klubovima plasman u viši rang natjecanja, pozvao je klubove da prijave što više ekipa mladeži, ali da pri tome vode računa kako će to biti momčadi koje će moći odigrati natjecanje do kraja sezone, kako ne bi bilo odustajanja usred natjecanja.

Kadetsko natjecanja počinje 29. kolovoza, a završava 14. studenog, kao i za mlađe pionire i pionire Prve, Druge i Treće nogometne lige. Početnici (limači) i 'Prstići' s nogometnim prvenstvom počinju 29. kolovoza, a završava 8. studenog.

Predsjednik NSVG Željko Mihalj istaknuo je kako će se nova sezona igrati ako se steknu 'normalni epidemiološki' uvjeti, no, dodatni problem predstavljat će povećani broj klubova (18), što će donijeti i zgusnuti raspored odigravanja utakmica. Morat će se u tri navrata igrati i srijedom. Klubovi su upozoreni kako su dužni podmiriti sve račune za kotizacije, članarine, registracije i predregistracije koje su primili za proljetni dio ove sezone.

Mario Karapanđić, član IO ZŠUGVG, upoznao je nazočne da je Zajednica sportskih udruga za siječanj i veljaču isplatila punu dotaciju, prema planiranom proračunu. Uslijed krizne situacije s bolesti COVID-19 i prestanka natjecanja, financiranje sporta je umanjeno na 35% od planirane dotacije, te su za ožujak, travanj i svibanj isplaćene svim klubovima “krizne” dotacije od po 2.000 kn.

"S obzirom na prestanak kriznog stanja od strane naših čelnika, gradonačelnika Barišića i zamjenika Kolarca, dobili smo vijesti kako će Grad prema ZŠU pustiti i ostatak dotacije za ožujak, dok će dotacije isplaćene u travnju i svibnju ostati u svojim “kriznim” iznosima, s obzirom da nije bilo nikakvih aktivnosti na sportskim terenima. Dotacija za lipanj, nadamo se ide u punom iznosu prema planiranim proračunskim sredstvima, uz uvjet da se i gospodarska situacija pokrene, te da se “punjenje” Gradskog proračuna vrati u planirani tempo."

"U svakom slučaju, s obzirom na kriznu situaciju koja je, nadamo se, iza nas, zahvaljujemo Gradu Velikoj Gorici, na podršci, suradnji I razumijevanju za sport, ne samo u ovoj situaciji, nego i za proteklo višegodišnje razdoblje."

"Isto tako, koristim priliku još jednom apelirati na sve klubove, ukoliko imate kandidata za upis na nogometnu akademiju, za izobrazbu za trenera, molim Vas čim prije skupite svu potrebnu dokumentaciju, te s istim upoznajte predsjednika NSVG Željka Mihalja, kako bi u nadolazećem razdoblju poboljšali “krvnu sliku” našeg saveza po pitanju broja trenera I stručno pedagoškog rada. Rok je 15.lipnja," istaknuo je Karapanđić.

.

Usvojen je i novi kalendar natjecanja, seniori u JŽNL, 1. ŽNL Zapad i Istok trebali bi krenuti 22. i 23. kolovoza, a jesenski dio sezone trebao bi završiti 22. studenog.

Prvenstvo u 2. ŽNL, zavisno o broju klubova u pojedinim ligama, počinje 5. i 6. rujna ili kasnije, ovisno o kalendaru natjecanja iz drugih središta.

BORBA ZA KUP

Predviđeno je i da se natjecanje u Kupu Nogometnog saveza Velike Gorice odigra do kraja.

Na rasporedu je treće kolo, koje bi se trebalo igrati prije početka nove prvenstvene sezone, 15. kolovoza od 17.30 sati, ili dan kasnije, ako se klubovi tako dogovore. U Kučama se sastaju Turopoljac i Mraclin, u Vukovini Ban Jelačić i Polet, dok Gradići dočekuju Kurilovec. HNK Gorica je u ovoj fazi slobodna.

Polufinalisti će se odlučiti ždrijebom, a borba za finale predviđena je za 19. kolovoza.

Termin borbe za trofej odredit će se prema dogovoru finalista.

Na Plenumu NSVG bilo je prisutno 17 predstavnika klubova, odsutni su bili ljudi iz NK Gradići i NK Gorica 03.

Galerija slika

Napokon potvrđeno: NK Kupa i Ban Jelačić idu u viši rang, Mraclin igra 'majstoricu'

Podijeli