Novosti Sport Događanja

Nastavlja se 'provjetravanje svlačionice': Goricu napustili mladi Litavac i trener za 'slobodnjake'

22.11.2022. / Damir Žbulj

Nakon odlaska donedavnog kapetana Aleksandra Jovičića, redove turopoljskog prvoligaša napustio je i litavski reprezentativac Paulius Golubickas, ali i član stručnog stožera Filip Borak, koji je bio zadužen za individualnu tehniku igrača, s naglaskom na tehnici udaraca poput slobodnjaka, kornera, golmanskih ispucavanja i dugih lopti.

Nastavlja se tako 'čistka' u svlačionici pod komandom novog sportskog direktora Marija Brkljače, a sve to poprilično izgleda kao 'rezanje troškova' pa se logično postavlja i pitanje financijske stabilnosti u klubu.

Borak je 27-godišnji stručnjak, 'specijalist za nogometne udarce', a kako sam kaže i jedna od četiri osobe u svijetu koja je za to obučena.

U klubu je posljednje dvije i pol godine, a radio je ranije i s Kristijanom Lovrićem, s Golubickasom, ali i s nekim hrvatskim internacionalcima poput Marka Roga, Melnjaka, Bistrovića, ali i aktualnim reprezentativcem Lovrom Majerom!

Golubickas je doveden dok je u klubu sportski direktor bio Mindaugas Nikoličius, kao jedan od najvećih talenata litavskog nogometa i velika nada Gorice, ali jednostavno ovdje nije ispunio svoj potencijal. Imao je problema s ozljedama, posebno se pamti neugodno puknuće čeljusti na gostovanju u Koprivnici, u lipnju 2020. godine.

"Zahvaljujem svim ljudima u klubu, bivšim suigračima, stožeru i navijačima. U Velikoj Gorici sam proveo lijepe nepune tri godine i želim Gorici puno sreće u nastavku ove sezone i nadolazećim utakmicama," poručio je na rastanku ovaj 23-godišnjak, koji je imao važeći ugovor s Goricom do ljeta 2024. godine.

Vidjet ćemo hoće li ga Nikoličius sada angažirati u Hajduku.

 

Dobre vijesti u HNK Gorica vezane su za nastupe Luke Kapulice i Lovre Nezirovića u prijateljskim utakmicama hrvatske U-18 selekcije kao i nastup kapetana Jurice Pršira u dva pripremna dvoboja U-21 hrvatske reprezentacije. 

 

 

Podijeli