Novosti Sport Događanja

Nastavlja se rast i širenje Odbojkaškog kluba Gorica

02.09.2016. / Nefertum IT
Odbojkaški klub Gorica i Škola odbojke Gorica prije dvije godine potpisali su Ugovor o sportskoj suradnji koja će ovih dana biti okrunjena i konačnim priključenjem Škole odbojka Gorica Odbojkaškom klubu Gorica čime će djelovanje nastaviti kao jedan klub.

Škola odbojke Gorica mlada je sportska udruga koji se bavi razvojem odbojkaških vještina kod djece osnovnoškolske dobi. Udruga je osnovana 2014. godine te lagano raste iz godine u godinu. Cilj udruge je omogućiti djeci iz Velike Gorice i okolice mogućnost bavljenja odbojkom kao izvannastavne aktivnosti. Zadnjih godina, treninzi su se održavali u osnovnim školama Ščitarjevo, Nikole Hribara i Eugena Kumičića, a za novu školsku godinu planira se širenje i u druge osnovne škole. 

ok velika.jpg

Odbojkaški klub Gorica od prošle je sezone počeo rad s mlađim dobnim kategorijama te nastupio na mlađekadetskom, kadetskom i juniorskom regionalnom prvenstvu. Pripajanjem Škole odbojke Gorica, proširila se baza igrača koji su u trenažnom procesu te klub sada pokriva sve mlađe dobne kategorije od 5 do 18 godina i seniorsku ekipu. Time je zaokružen proces u kojem je oformljena baza za stvaranje novih odbojkaša i odbojkašica u Velikoj Gorici.

-Priključenjem Škole odbojke Gorica našem klubu popunili smo još ono malo praznina u dobnim kategorijama koje su ostale nakon pokretanja rada s mlađim dobnim kategorijama prošle godine. Presretan sam što ćemo sada u sustavne treninge moći uključiti već djecu vrtićke dobi i odbojkaški ih odgajate sve do prelaska u seniore kada će ih se priključivati našoj prvoj ekipi. Kvalitetan rad s djecom temelj je za kvalitetne rezultate prve ekipe- kazao je predsjednik Odbojkaškog kluba Gorica Ivan Šulc.

ok velika 1.jpg

Postignutom suradnjom zadovoljna je i predsjednica Škole odbojke Katarina Ćosić: „Drago nam je što nastavljamo s radom pod okriljem Odbojkaškog kluba Gorica koji je u dosadašnjem relativno kratkom vremenu postojanja ostvario značajne sportske uspjehe. Sigurni smo da će se djeca vrlo rado uključivati u takav klub čiji im seniori svakako mogu biti sportski uzori“.

Seniorska i kadetska ekipa Odbojkaškog kluba Gorica već su počele s treninzima, dok će osnovnoškolske i vrtićke grupe dobiti priliku sredinom rujna kada se ustale rasporedi u osnovnoškolskim dvoranama.

Podijeli