Novosti Sport Događanja

Neki novi Bikovi u pripremama za novu sezonu, novog trenera Damira Miljkovića čeka izazovna sezona: Još smo u potrazi za nekim pojačanjima

06.09.2024. / Damir Žbulj

Najkasnije od svih naših klubova, s pripremama za novu sezonu počeli su i košarkaši Gorice. Bit će to još jedna izazovna sezona, na snazi su i dalje izrazite 'mjere štednje' i Bikovi će biti igrački slabiji nego prošle sezone, kad su fantastičnim partijama pod vodstvom trenera Mirona Češkića stigli do polufinala doigravanja i kvalifikacija za povratak u Premier ligu.

Nešto takvo će se izuzetno teško ponoviti.

Novi trener bit će Damir Miljković, koji je svojevremeno nosio dres Zagreba, dijelio je svlačionicu s Josipom Sesarom, ali je igrao i za nekoliko ozbiljnih klubova u Grčkoj, Rusiji i Poljskoj, a bio je i povremeni reprezentativac. Trenersku karijeru započeo je u svom Zagrebu, radio je i s mladim nadama Cibone, kao i u mlađim hrvatskim selekcijama. Radio je i u Medveščaku, Dinamu, Dubravi i sada je dobio pravu priliku s jednom seniorskom ekipom.

Iako, bit će i u redovima Gorice puno mladih, golobradih igrača: "Krenuli smo s treninzima, ali još smo u potrazi za nekim pojačanjima. Naime, neplanirano nas je napustio Jure Gunjina kojem želimo svu sreću u nastavku karijere, ali riječ je o glavnom nositelju igre u prošloj sezoni. Sada smo u prvom ciklusu priključili i neke juniore kao i neke igrače na probi koji će se probati nametnuti. Uskoro krećemo s taktičkim segmentima igre pošto nam treba vremena za usvajanje ideja i stvaranje kemije unutar ekipe. Nakon toga krećemo s prvim prijateljskim utakmicama, nakon kojih ćemo vidjeti u kakvom smo stanju i na čemu treba dodatno raditi," istaknuo je 44-godišnji strateg Gorice.

U kadru na pripremama će tako imati i klince iz domaćeg pogona, poput Jakova Ninića, Andreja Mudrinića, Marka Baričića, Lovre Svetlošaka, Karla Dragojevića, Tea Vukadian i Manuela Lacića, ali bit će tu i 'neuništivi' Ante Mašić, koji će u listopadu napuniti 39 godina i koji će u novoj sezoni igrati za prvu momčad i s klupe voditi goričke kadete i juniore. Bikove su prije početka nove sezone napustili Vito Porobić, Fran Došen, Ivan Oštrić, Martin Klepo, Nino Kotrulja, Branko Stojanov i Jure Gunjina, dok su, uz Mašića, ostali i Kristijan Šutalo, Frano Miloloža, Lovro Došen...

Radilo se i na pojačanjima, stigao je mladi, ali talentirani razigravač Borna Dramalija, bivši igrač Cibone, kao i 24-godišnja 'četvorka' Leon Kalinić, koji je nosio dres Dubrave, a četiri godine proveo je i na Ouachita Baptist University u Sjedinjenim Američkim Državama. Puno bi ovoj ekipi mogao značiti i dolazak 30-godišnjeg Kristijan Validžića, koji ima bogato životno iskustvo i jednu posebnu životnu priču

U Gradskoj sportskoj dvorani je i nekoliko igrača na probi, a bit će sasvim dovoljno vremena da se iskristalizira kadar za iduću sezonu, koja kreće sredinom listopada. U prvom kolu Bikovi će gostovati kod KK Jazine Arbanasi, a u Prvoj muškoj ligi nastupa će još i DepoLink Škrljevo, Ribola Kaštela, Marsonia, Bosco, Đakovo, Samobor, Hermes Analitica, Omiš Čagalj Tours, Zagreb, Opus Puntamika, Mladost i Crikvenica. Osnovni dio natjecanja završava 26. kolom, 19. travnja, nakon čega će četiri prvoplasirana kluba sudjelovati u doigravanju. Polufinalne i finalne utakmice se igraju na dvije pobjede, a prvak Prve muške lige ostvaruje pravo igranja u Favbet Premijer ligi iduće sezone. Poraženi u finalu igrat će dvije izlučne utakmice s pretposljednjim premijerligaškim klubom za ulazak u viši rang.

Goricu u novoj sezoni čeka puno izazova, ali vjerujemo u dobre pripreme te kako će pod vodstvom trenera Miljkovića Bikovi što prije osigurati opstanak u ovom drugom rangu natjecanja, što je trenutno realnost goričke košarke.

S treninzima su krenule i mlađe dobne kategorije, a poruku je za sve imao koordinator omladinskog pogona Hani Istanbuli, koji će se ove sezone brinuti o generaciji mlađih kadeta Gorice: "Iskreno, vjerujem kako možemo podići kvalitetu rada i rezultata Škole košarke. Preduvjete za to imamo, na nama je da radimo i pokušamo prenijeti djeci ljubav prema košarci," istaknuo je Istanbuli, koji je pozvao sve koji su zainteresirani za treniranje košarke da dođu do kluba, a sve dodaten informacije možete dobiti na 098 355 041 broj telefona ili na kkvelikagorica@gmail.com adresi elektroničke pošte. 

Podijeli