Novosti Sport Događanja

Nema rukometa do početka travnja!

12.03.2020. / Damir Žbulj

Nakon što su uspješno prošli gostovanje u Vinkovcima u osmini finala Hrvatskog rukometnog kupa i pobijedili Spačvu s 32:28, rukometaši Gorice, ali i svi ostali klubovi pod okriljem Hrvatskog rukometnog saveza odlaze na prisilni odmor do početka travnja zbog svjetske pandemije koronavirusa.

"Sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj i proglašenoj pandemiji bolesti korona virusa (COVID 19), od strane Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a u interesu zaštite sportaša pod okriljem Hrvatskog rukometnog saveza (HRS-a), te naših vjernih navijača, HRS po preporuci Središnjeg državnog ureda (SDUŠ) i Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), od danas, 12. ožujka do 1. travnja 2020. godine obustavlja sva natjecanja, u svim kategorijama u nacionalnim ligama, kao i u svim natjecanjima u kojima bi hrvatski klubovi ili nacionalne reprezentacije bili domaćini. Ova odluka stupa na snagu odmah po objavi, a na vrijeme će biti poslane daljnje obavijesti o razvoju događaja," priopćenje je iz HRS-a.

Gorica tako neće u subotu od 19 sati protiv Poreča otvoriti Ligu za prvaka, a neće se ni igrati gradski trećeligaški derbi Udarnika i ŽRK Gorica.

Obustavljaju se tako sva natjecanja u svim dobnim kategorijama u svim razinama nacionalnog natjecanja, kao i nastupi naših klubova i reprezentacije u međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj.

 

Podijeli