Novosti Sport Događanja

Nemirne košarkaške vode

06.12.2016. / Nefertum IT
Što se to događa s goričkom košarkom samo su neki od upita koji se svakodnevno mogu čuti u sportskim krugovima. Pitanja kao i odgovora je mnogo. Odlasci trenera, promjena predsjednika, skrpana momčad 5 do 12 i puno slabiji rezultati u odnosu na lani samo su neke od stvari koje su se izdogađale od kolovoza do prosinca.

Mirko Matić novi predsjednik

Osim nesređene situacije oko seniorske momčadi, velika promjena dogodila se i onom organizacijskom dijelu, gdje se nakon dugogodišnjeg predsjednikovanja povukao Ivan Šuker kojeg je naslijedio dosadašnji dopredsjednik Mirko Matić koji se suočio s dosta problema. No, bez obzira na to novi predsjednik s optimizmom gleda prema budućnosti.

kosarka velika.jpg
Mirko Matić (prvi s desna)

-Mi trebamo biti stabilni prvoligaš, a ne da se borimo za ostanak jer grad Velika Gorica to zaslužuje. Naravno, da će biti uspona i padova, no mi klub trebamo posložiti od dna prema vrhu- kaže nam predsjednik Matić.

Nakon Josipa Sesara i Neven Nikolić odlučio dignuti sidro

Već na početku priprema naslućivalo se kako će Goričane u nove pobjede s klupe povesti netko drugi. Josip Sesar u samo godinu dana stolovanja u Velikoj Gorici postavio je neke nove temelje i vrijednosti koje nažalost nije uspio sprovesti do kraja. Njegov nasljednik pronađen je u Nevenu Nikoliću koji se u Velikoj Gorici zadržao tek nešto više od dva mjeseca. Nakon šokantne pobjede protiv Hermes Analitice izborene nakon dva produžetka odlučio se na odlazak. Rekli bismo pomalo neočekivano, jer nitko se ne povlači nakon pobjede. Momčad je ostavio na omjeru od dvije pobjede i šest poraza.

-Liga je jača jer sve su se momčadi dosta pojačale. Budući da ove sezone u ligi igra 14 klubova sve je puno zahtjevnije. Gledajući naš rezultat mi smo dobili one utakmice koje smo trebali- o rezultatu će Matić.

kosarka velika 1.jpg

Odlazak trenera usred sezone nije prvi, jer prije mjesec dana klub je napustio i sportski direktor Željko Ciglar. Odlaskom trenera i sportskog direktora krenula je potraga za Nikolićevim nasljednikom na klupi. Dok se on tražio treninge je vodio njegov pomoćnik, Jakov Stipanović. I kada se činilo kako će momčad u Osijeku s klupe voditi Nikola Pijacun koji je stigao prošle srijede, drugog dana klub je ponovno ostao bez trenera.

-On je došao na probu te je odradio samo jedan trening- objasnio nam je predsjednik Matić.

I dok je Stipanović pripremao momčad za Osijek, u petak je odlučeno kako će na klupu sjest dvojac iz omladinskog pogona, Silvije Jenkač i Hani Istanbuli.

-Oni će na klupi biti do daljnjega, jer mi smo u potrazi za trenerom. Isto tako, sadašnji igrački roster bit će potrebno izmjeniti- priča nam predsjednik Mirko Matić.

Zašto se zaobilazi vlastito dvorište

Privremenim trenerskim rješenjem, povlačenjem trenera iz omladisnkog pogona postavlja se pitanje, može li dvojac Jenkač- Istanbuli kvalitetno odrađivati posao na dva fronta. I dok Uprava traga za trenerom, rješenje se možda krije u vlastitom dvorištu jer imali su košarkaši, ne tako davno, trenera koji je i najzaslužniji za proboj goričke košarke u elitu i pokretanje kluba nakon dugogodišnjeg lutanja između 2. i 3. lige.

Čovjeka koji je sve do ljeta 2015. godine u klubu proveo više od 25 godina kao igrač i trener te sa svojim velikim inozemnim iskustvom svakako može ponoviti ono što je već dokazao da je dobro odradio i nikada nije napustio klub, ma koliko teška vremena bila. Možda i najbitnija je činjenica da je upoznat sa cijelokupnom situacijom oko i u klubu, jer cijeli život živi uz klub, a situacija se svakako može i mora riješiti uoči susreta protiv Škrljeva i Kvarnera 2010.

kosarka velika 2.jpg

I dok danas gorički dres nose igrači sumnjivih kvaliteta, u vrijeme dok je na klupi Gorice stolovao upravo Kovačević među nositeljima igre bili su provjereni Nino Primorac, Vlado Pašalić te Bariša Krasić uz koje su stasali Ivan Majcunić i Dominik Herendić koji su stigli i do reprezentativnog dresa. Ne manje važno za spomenuti su u to vrijeme i nastupi Filipa Bundovića, Ante Tonija Žižića i Ivice Zubca za KK Goricu, koja je danas nalik autobusnum kolodvoru na koji svatko svrati.   

Podijeli