Novosti Sport Događanja

Nigerijski ofenzivac predstavljen u Gorici: Hrvatska je dobra zemlja za život, Nimely mi je rekao sve najbolje o klubu

02.09.2021. / Damir Žbulj

U finišu prijelaznog roka HNK Gorica je pojačala svoje ofenzivne redove dovođenjem 22-godišnjeg Nigerijca...

Olabiran Blessing Muyiwa, ili skraćeno Benito, stigao je iz redova kijevskog Dynama na jednogodišnju posudbu. U ukrajinskom velikanu nije se previše naigrao, većinu vremena proveo je također na posudbama i tek ćemo vidjeti kako će se snaći u Turopolju.

"Gorica zaista me željela i zato sam posebno sretan što sam postao dio ove sportske obitelji. Nadam se da ćemo zajedno biti uspješni, da ćemo pobjeđivati i zajedno se veseliti. Ponavljam još jednom, stvarno sam sretan što sam došao," rekao je na predstavljanju.

Roditelji su mu Nigerijci, ali je rođen i odrastao u Obali Bjelokosti, gdje je i krenuo s nogometom.

Vrlo rano je došao u istočnu Europu, svoj put do nogometnog uspjeha tražio je od Moldove i Uzbekistana pa do Bjelorusije, Rusije i Ukrajine.

Možda će u Hrvatskoj 'procvjetati' i pokazati svoj talent.

Ako ništa drugo, prikupio je već dovoljno iskustva za jednog 22-godišnjaka.

"Nadam se da ću i na taj način pomoći Gorici. Vjerujem da ću uživati ovdje," posebno je naglasio.

U odabiru mu je pomogao i prijatelj Sylvanus Nimely, kojeg zna iz ruskih dana.

"Znao sam da je Hrvatska dobra zemlja za život, a on mi je rekao sve najljepše o klubu, kako se ovdje igra dobar nogomet, da je liga vrlo zanimljiva... On je i jedan od razloga zašto sam došao, a stigao sam u međuvremenu i pratiti utakmice. Gorica igra jako lijep nogomet i drago mi je što ću biti dio toga..."

"Bit će ovo veliki izazov za mene, ali vjerujem da ću moći pomoći momčadi da bude što više na tablici. Ako bude moguće, želja mi je izboriti i jedno od europskih mjesta. Na meni je da sa što više golova i asistencija pomognem momčadi da dođe do toga."

Hrvatski nogomet upoznao je i preko Vatrenih i njihovog srebra iz Rusije. Naravno da mu je prva asocijacija Luka Modrić.

Na leđima će nositi broj 22, prvi 'dupli' koji je u Gorici bio slobodan.

"Uvijek razmišljam, što god ideš učiniti, učini to duplo, daj duplo više nego što možeš," pojasnio je Benito.

U tijeku je reprezentativna pauza pa će trener Rendulić za idući prvenstveni okršaj, 10. rujna s Hrvatskim dragovoljcem, ekipu pripremati u prijateljskom dvoboju s Kustošijom u subotu. Bit će to prilika za Benita da pokaže u kakvom je stanju.

Gorica je trenutno bez nekolicine standardnih igrača. Krizmanić, Pršir, Mitrović i Kotarski su s našom U-21 reprezentacijom, Doka brani boje Albanije, a Junior Martinsson Gabona. Jovičić je bio dio reprezentacije BiH koja je gostovala kod svjetskih prvaka Francuza, dok je Marjanović s mladom BiH selekcijom.

 

Podijeli