Novosti Sport Događanja

Nikola Rak načeo Kurilovčane, Tigrovi na kraju 'petardom' izborili polufinale Županijskog kupa

08.05.2024. / Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca nisu se baš proslavili na gostovanju u Rakitju kod GNK Tigar Sveta Nedelja, lidera 4. NL Središte Skupina B, gdje se još, s više ili manje uspjeha, natječu i Mraclin, Jelačić i Gradići.

Kurilovčani su zaustavljeni u četvrtfinalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije od istog suparnika koji ih je lani eliminirao u poluzavršnici.

Izjednačeni dvoboj je u finišu prvog dijela usmjerio pogodak dobro znanog i iskusnog Nikole Raka, koji je svojevremeno nosio dres i Radnika i Gorice, dok je nakon desetak minuta igre u nastavku kapetan Nikica Brujić s bijele točke povećao prednost Tigrova.

Antonio Ćosić je pola sata prije kraja smanjio gostujući zaostatak, ali je Luka Višić s dva pogotka u 71. i 77. minuti u potpunosti prelomio ovaj susret. Luka Sedlaček je u 82. minuti zabio i drugi gol Kurilovca, ali je Mateo Mandić praktički u idućem napadu postavio na konačnih 5:2.

U prvih 11 Senada Harambašića bili su Matej Vidić, Nikola Bradić, Marko Drezga, Antonio Ćosić, Elijah, Ivan Pušić, Jurica Žlebečić, kapetan Stjepan Završki, Albin Saiti, Ivan Milković i Ron Rojka, dok su s klupe ušli Sedlaček, Čurek, Mrvičin, Šarić i Lukavečki.

U preostalim utakmicama četvrtfinala Županijskog kupa Sava Strmec je boljim izvođenjem jedanaesteraca slavila kod Bistre, Samobor je s 3:1 prošao kroz Zelinu, a dvoboj Naftaša i Dugog Sela zakazan je za 14. svibnja.

Kurilovec se nakon dva prvenstvena poraza u prethodna dva ligaška susreta oglasio oštrim priopćenjem, a u idućem kolu 3. NL Centar na rasporedu je gostovanje kod Zeline.  

 

 

Podijeli