Novosti Sport Događanja

Nina Vuković - apsolutna 'vladarica' Hrvatske na 800 metara!

27.09.2022. / Damir Žbulj

Na stadionu Mladosti kraj Save održan je Hrvatski Kup i Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore! Nastupila su ukupno 23 kluba iz cijele Hrvatske, a Atletsku školu Maraton kluba Velika Gorica predstavljalo je pet atletičarki i atletičara...

Ponovno je svoju kvalitetu dokazala Nina Vuković, koja je slavila u utrci na 800 metara s vremenom 2:09,52. Iza nje su ostale i Ivona Zemunik (ASK Split) i Klara Andrijašević (AK Sveti Marko Makarska) i Kristina Dudek (AK Zagreb).

"Ovim rezultatom Nina je potvrdila da je trenutačno apsolutna vladarica discipline na 800 metara u Hrvatskoj. Naša druga predstavnica u istoj disciplini, Lucija Sever, s vremenom 2:31,91 u konačnom poretku bila je četrnaesta," javio nam je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Lucija je trčala i utrku na 1500 metara, gdje je s vremenom 5:09,71 osvojila odlično šesto mjesto.

Ema Vuković nastupila je i na 100 i na 200 metara, baš kao i Viktor Benedetti u muškoj konkurenciji, dok je na 200 metara trčala i mlada nada MK Velika Gorica, Tena Martinec.

 


Vedrana Janjić ja sudjelovala na Prvenstvu Hrvatske u sprint triatlonu, koje se održalo u Kostreni: “'Zalutala' samo malo među 'curke' koje su većinom mlađe, ali bilo je i nas starijih dama. lagano 'zarađeno' drugo mjesto i svojoj kategoriji. Plivanje je bilo u ledenom moru pa su me smrznuti nožni prsti pratili sve do kraja utrke. Kratka staza i na biciklu i na trčanju malo zakomplicirana s usponima i zavojima, ali sve fino organizirano pa nije bilo problema. No, na kraju nije ni najbolje vrijeme koje inače mogu ostvariti. Svakako je bio to dobar trening i priprema za zadnju utrku sezone idući vikend.”

 

Galerija slika

Nina Vuković - apsolutna 'vladarica' Hrvatske na 800 metara! Nina Vuković - apsolutna 'vladarica' Hrvatske na 800 metara! Nina Vuković - apsolutna 'vladarica' Hrvatske na 800 metara!

Podijeli