Novosti Sport Događanja

NK BAN JELAČIĆ: Mala sredina u kojoj se dobro radi

23.08.2016. / Nefertum IT
Nedjeljna završnica turnira mlađih pionira u Vukovini bila je idealna prilika da se pobliže upoznamo i sa školom nogometa Ban Jelačić, koja okuplja stotinjak djece, koja su početkom kolovoza započela s redovitom trenažnim procesom.

-Djeca se polako skupljaju, a u ovoj natjecateljskoj sezoni imat ćemo prstiće, limače, mlađe i starije pionire te juniore. Trenerski kadar za sada čine Marko Kelihar, Branko Pavlica i ja, a voljeli bi da nam se pridruže i neka nova lica. Blizu dogovora smo s Rafaelom Sušićem koji bi uz trenerski posao trebao postati i voditeljem škole nogometa- u uvodu će Tomislav Pedišić.  

Dobar rad proteklih godina iznjedrio je i nekoliko igrača koji su daljnji igrački napredak potražili u zagrebačkim klubovima, Dinamu, Zagrebu i Lokomotivi, dok se drugi pak odlučuju na odlazak u HNK Goricu.

nog skola velika.jpg

-Pet naših igrača; Ivan Knežić, Domagoj Borović, Matej Vidić, Ivan Marković te Filip Draženović koji je i reprezenativac Hrvatske do 15 godina trenutno igraju za zagrebačke klubove. Ti odlasci u jače klubove predstavljaju nam zadovoljstvo i čast, jer to je pokazatelj da se i u malim sredinama dobro radi- nastavio je Pedišić.

Velika podrška i nezaobilazan faktor u cijeloj toj priči su u roditelji, koji se odazovu i pomažu na svakoj klupskoj aktivnosti ukoliko je to potrebno.

-Roditelji su posebna priča. Iz svakodnevnih druženja rodila su se i kumstva. Ja jedino mogu pohvaliti roditelje što prate svoju djecu i klub- rekao nam je Tomislav Pedišić, koji je trenutno zadužen za rad s mlađim i starijim pionirima.

Već tradicionalno krajem kolovoza ekpedicija iz Vukovine odlazi na turnir limača u Debeljak, s kojim vukovinski klub njeguje poseban prijateljski odnos.

-Uz ovaj sportski dio mi djeci omogućujemo i lijepa druženja- za kraj će Pedišić.

Podijeli