Novosti Sport Događanja

Nogometaši Gorice dobili dozvolu za treninge na Gradskom stadionu

20.04.2020. / Damir Žbulj

Dočekali smo napokon i da se popuštaju mjere nacionalnog stožera civilne zaštite, što bi trebalo značiti da polako dobivamo ovu utakmicu protiv koronavirusa, koji je posljednjih tjedana praktički paralizirao cijeli svijet.

Prvo je dozvoljeno kretanje unutar Zagrebačke županije bez propusnica, a od ponedjeljka više nije potrebna propusnica ni za putovanje između Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Značajni napredak u popuštanju mjera posebno pozdravljaju i nogometaši, kojim je pod posebnim uvjetima omogućen povratak na travnjak i zajedničkim treninzima

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice odobrio je zahtjev HNK Gorica za održavanje treninga seniorske momčadi na Gradskom stadionu.

Prema odluci Stožera, igrači će od ponedjeljka moći trenirati u manjim grupama na više terena te uz poštivanje svih odredba i preporuka epidemioloških službi.

Na sličan način su se treninzima već vratili u Hajduku, Rijeci, Osijeku...

Nakon 34 dana prisilne pauze od treninga i utakmica igrači su raspoređeni u skupine po trojica. Dok jedna skupina trening odrađuje na glavnom terenu, druga je na pomoćnom, a treninzi traju sat vremena.

Nakon što završe s treningom, ove dvije skupine napuštaju stadion, i to bez korištenja svlačionica i drugih zajedničkih prostorija, a tek tad dolaze sljedeće dvije skupine. S jednom skupinom radi glavni trener Valdas Dambrauskas, a s drugom njegov pomoćnik Saša Sabljak.

Već pri dolasku na stadion počinje se s pridržavanjem strogih higijenskih mjera, uz držanje socijalne distance, a tako će i ostati sve dok ne dođu nove upute Stožera.

Vjerujemo kako je ovo zaista značajan korak prema smirivanju situacije i vraćanje normalnom životu, kao i svim sportskim aktivnostima, a nakon toga i natjecanjima.

HNS ima tri opcije za završetak prvoligaške sezone. Prema prvom modelu HT Prva liga trebala bi početi 16. svibnja, no, to je u ovom trenutku još uvijek malo vjerojatno.

No, već realniji scenarij, ako se epidemiološka situacija bude razvijala u pozitivnom smjeru, da krajem idućeg mjeseca ponovno hrvatske prvoligaše gledamo u akciji.

Rok za takvu odluku je 4. svibnja.

Podijeli