Novosti Sport Događanja

Nogometni vikend: Može li Lukavec u Zelini do prve pobjede?

04.10.2019. / Juraj Odrčić

Nakon uspješnog gostovanja u Zaprešiću, pred nogometašima Gorice su teške utakmice. U subotu gostuju u Osijeku, a nakon reprezentativne stanke na domaći teren dolazi europski Dinamo. Već sada rezervirajte svoje vrijeme za termin te utakmice koji je trenutno petak 18.10.2019. Kurilovec je nešto slabije od očekivanog ušao u prvenstvo, no sjajno se predstavio u posljednje tri prvenstvene utakmice, kao i u hrvatskom kupu. To nam daje vjeru da mogu ostvariti pozitivan rezultat i protiv vodeće momčadi lige, Vinogradara. Radi se o momčadi koja ima maksimalnih 18 bodova, ali pokazali su nogometaši Kurilovca da se ne boje nikoga. 

Lukavec i Gradići doživjeli su domaće poraze protiv dviju prvoplasiranih momčadi i sada su pred njima neugodna gostovanja. Nakon sedam kola Lukavec je još uvijek bez pobjede. U subotu putuje u Zelinu koju je pobijedio u kup susretu i koja ove sezone ne igra kako se od nje očekivalo. Gradići imaju loše sjećanje na prošlosezonsko gostovanje u Zaboku, a ono ih očekuje ove nedjelje, ponovno u jutarnjem terminu.

U JŽNL vodeću poziciju drži Polet iz Buševca. Pobjedom u Ivaniću pokazali su da su ozbiljan kandidat za vrh ljestvice, a novi izazov pred njima je u nedjelju kada dočekuju Stupnik, momčad od koje se na početku više očekivalo, no koja bi se tijekom sezone trebala dizati u igri i rezultatu. Klas kojem gori pod petama dočekuje Rakov Potok i sve osim pobjede u ovoj utakmici za njih bi bio loš rezultat. Nakon katastrofe za vikend, pred Turopoljcem je još jedno gostovanje u Samoboru koji je isto tako neuvjerljiv. Ako su prebrodili vlastite turbulencije, mogli bi se vratiti na pravi put. Lomnica je svoju utakmicu prebacila sa vikenda na utorak, a s obzirom da toga dana više nitko ne igra, moglo bi biti dosta gledatelja koji će pomoći domaćima svladati dobru momčad iz Zdenaca.

Mraclin je u sjajnoj seriji, te ga sada svi žele zaustaviti. U nedjelju će to u Novoj Grabi pokušati momčad iz Banova. Vukovinci putuju na nezgodno gostovanje kod sve bolje vrbovečke Dubrave. Buna će pokušati prekinuti negativan niz na domaćem terenu protiv Zvekovca, baš kao i Posavec kontra Milke Trnine. Momčadi Dinamo Hidrela, Mladosti i Meštrice gostuju i vjerojatno bi tu svaki bod bio dobar. Dečki iz Kobilića će ovaj vikend predahnuti, te se spremati za sljedeći i gostovanje u Zvekovcu.

Kupa će niz bez poraza pokušati nastaviti kod Graničara u Tučeniku, a vjerujemo da na neugodnom gostovanju mogu i do pobjede. Turopolje gostuje kod vodećeg Gaja i s obzirom na prezentacije ove sezone, sve osim poraza bilo bi pravo iznenađenje.

 

RASPORED
1. HNL, 11. kolo
Osijek – Gorica

3. HNL Središte, 7. kolo
Vinogradar – Kurilovec

4. HNL Središte, 8. kolo
Zelina – Lukavec, Mladost – Gradići

JŽNL, 8. kolo
Samobor – Turopoljac, Klas – Rakov Potok, Lomnica – Vatrogasac, Polet – Stupnik

1. ŽNL, 8. kolo
Ostrna – Dinamo Hidrel, Kloštar – Mladost, Buna – Zvekovac, Lonja – Meštrica, Dubrava – Ban Jelačić (V), Mraclin – Ban Jelačić (B), Posavec – Milka Trnina, Vatrogasac – slobodan

2. ŽNL, 5. kolo
Graničar – Kupa, Gaj – Turopolje

 

Podijeli