Novosti Sport Događanja

Nogometni vikend pred nama: Kraj nogometne jeseni za većinu klubova

22.11.2019. / Juraj Odrčić

Hrvatska reprezentacija učinila je svoje, osigurala europsko prvenstvo i sada mirno čekamo ljeto. Nakon pauze, na nogometne terene se vraćaju i prvoligaši. U sjeni derbija Dinama i Hajduka, Gorica će u subotu na domaćem terenu ugostiti Varaždin. Očekivati je pobjedu Gorice u utakmici u kojoj su veliki favoriti, no dobro znamo da su takve utakmice za Goricu i najteže. Dokaz tome je i gostovanje u Puli gdje se Gorica izvukla u zadnjim sekundama utakmice.

Kurilovec se vratio na stare staze i u prošlom kolu ostvario gostujuću pobjedu. Do kraja prvenstva presotaje im odigrati još dvije utakmice protiv slabijih protivnika koji se nalaze pri samom dnu prvenstvene ljestvice i Kurilovec je ovdje veliki favorit. No, moraju se čuvati i odigrati dobre utakmice jer su prije dva tjedna na domaćem terenu vidjeli da je u nogometu sve moguće.

Četveroligaški, turopoljski, susjedski derbi napokon će se odigrati u zadnjem jesenskom kolu. Lukavec u nedjelju gostuje u Gradiću koji su u posljednjem kolu slavili u Hrastju. Dobra bodovna jesen za Gradiće koji je eventualnom pobjedom protiv susjeda mogu pretvoriti u sjajnu. Lukavec u subotu nije igrao zbog natopljenog terena, a novi termin je druga subota. Oni u ove dvije utakmice moraju tražiti što pozitivniji rezultat, na domaćem terenu naravno pobjedu, a u Gradićima ko zna.

Naša najbolja momčad JŽNL gostuje u Križu. Naravno, očekuje se pobjeda kojom će Polet prezimiti pri samom vrhu prvenstvene ljestvice jer teško je očekivati da će vodeća SU-LA kiksati kod posljednjeplasiranog Klasa koji samo čeka kraj polusezone. U otvorenoj utakmici Turopoljac ugošćuje drugoplasiranu Rugvicu Savu. Iako su gosti drugoplasirana momčad na ljestvici, dojma smo da bi domaćini u ovoj utakmici mogli slaviti. Lomnica prošlog vikenda nije igrala u Samoburu zbog terena, a sada na domaćem traži pobjedu protiv Strmca iz Bedenica. Ovom pobjedom bi mogli zaključiti dobru jesen i poziciju na sredini ljestvice, a onda drugi vikend opušteno otići u Samobor gdje bi također mogli ostvariti pozitivan rezultat.

Ban Jelačić iz Vukovine prošle subote proslavio je jesenski naslov, a u zadnjem kolu je slobodan. Drugoplasirani Mraclin odlazi kod posljednjeplasiranog Kloštra i sve osim pobjede gostiju bilo bi preveliko iznenađenje. Mraclin bi se pobjedom približio samo na bod vodećoj momčadi lige. Derbi kola će se u subotu odigrati u Kobiliću gdje Vatrogasac dočekuje probuđenu Lonju. Dvoboj turopoljskih klubova odigrat će Dinamo Hidrel i Posavec. Ovdje je teško bilo što prognozirati, no pobjednik susreta zaključio bi solidnu jesen. Meštrica je na domaćem terenu apsolutni favorit protiv Ostrne, a Mladost će nakon dva sušna kola tražiti uspješan zaključak jeseni protiv Milke Trnine. Neočekivano loša Buna teško je stradala u prošla dva susreta gdje su se skupljali za odigravanje utakmica, a što očekivati od njih u ovom kolu teško je znati.

REZULTATI

1. HNL, 16. kolo
Gorica – Varaždin

3. HNL Središte, 14. kolo
Kurilovec – Špansko

4. HNL Središte, 15. kolo
Gradići – Lukavec

JŽNL, 15. kolo
Sloga – Polet, Klas – SU-LA, Turopoljac – Rugvica Sava, Lomnica – Strmec

1. ŽNL Istok, 15. kolo
Meštrica – Ostrna, Mladost – Milka Trnina, Dinamo Hidrel – Posavec, Kloštar – Mraclin, Buna – Dubrava, Vatrogasac – Lonja, Ban Jelačić – slobodan

Podijeli