Novosti Sport Događanja

Novi rukometni spektakl u našem gradu: Prvoligašice iz Varaždina i bivši izbornik Canjuga gostuju kod Udarnika u osmini finala Kupa

24.01.2024. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika saznale su svoje suparnice u osmini finala Hrvatskog rukometnog kupa! Lani je u veljači u našem gradu spektakl priredila Podravka Vegeta, dok će ove godine u istoj fazi natjecanja u Velikoj Gorici gostovati ŽRK Koka iz Varaždina, koja je trenutno u sredini ljestvice 1. HRL.

Koku s klupe vodi bivši hrvatski izbornik Vladimir Canjuga, a redovima varaždinske ekipe ima nekoliko izuzetno talentiranih rukometašica, poput Lucije Jandrašić, 23-godišnjakinje iz Koprivnice, koja je u posljednjem prvenstvenom kolu, u 30:29 pobjedi nad Osijekom upisala nestvarnih 16 pogodaka iz 18 pokušaja.

"Kad sam izjavio da bih se u mojim godinama trebao ostaviti rukometa, mislio sam na ovakve utakmice. Bio je ovo susret dvije izjednačene ekipe prije svega za donji dio tablice, jer smo hendikepirani zbog ozljeda igračica, i mi i Osijek. Zadovoljan sam bio obranom, bez obzira na sve. Imali samo jednu golmanicu na raspolaganju zbog ozljeda Janje Tušek i Kiare Golubić. Nismo imali ni Ines Pifar, a naša prva desna vanjska Martina Krajpl nije igrala od 45. minute zbog povrede. Napravili smo previše nekih čudnih odluka, a Josipa Josipović nam je stvarala probleme kada se utakmica lomila. Prvo poluvrijeme, kada smo mogli otići na plus tri do četiri razlike, bacili smo tri lopte u bunar i u toj želji se rade tehničke greške, što je odraz kvalitete koju trenutno imamo na raspolaganju. Svaka utakmica u Varaždinu bit će teška, a sljedeća je za tri tjedna protiv Splita te očekujem da bude još žešća od ove. Svaka utakmica će biti krvava borba da se ostane u ligi," komentirao je legendarni hrvatski trener i izbornik ovaj šokantni dvoboj.

Sestre Kalaus, Petra Oštarjaš, Dejana Milosavljević, Terezija Ćurić, sve su to su cure iz Koke koje su otišle u Podravku ili Lokomotivu.

Popularni Caki bio je i uspješni trener i izbornik mladih selekcija hrvatskih rukometaša, od generacija Čupića, Kopljara i Duvnjaka do Marina Marića, Luke Stepančića ili Ivana Sliškovića.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju vodio je do nekih istaknutih rezultata, a među njima su i plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i osvajanje sedmog mjesta, kao i sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu, godinu dana ranije.

U Udarniku se protiv Koke nadaju još jednom velikom sportskom spektaklu u našem gradu, a mi se nadamo kako će ta utakmica, kao i ona protiv koprivničke Podravke, igrati u srednjoškolskoj dvorani, gdje bi se napravila prava promocija i rukometa i ženskog sporta u Velikoj Gorici.

Dvoboj je na rasporedu 14. veljače, kao idealan izlazak na Valentinovo.

U osmini finala Kupa za muškarce, rukometaši Gorice gostovat će kod riječkog Zameta, koji je vodeća momčad u drugoligaškom društvu 1. HRL Jug te je na najboljem putu povratka u Paket24 Premijer ligu. Gorica je u svakom slučaju veliki favorit, a nakon što se u prvom dijelu premijerligaškog natjecanja nije uspjela izboriti Liga za prvaka, plasman na Final 4 završnicu Hrvatskog rukometnog kupa čini se kao logični cilj, da ne kažemo imperativ, da bi se ova sezona mogla proglasiti uspješnom!

U preostalim susretima osmine finala kod djevojaka sastaju se Split 2010 i Rudar iz Labina, ŽRK Multinorm Cerna i Zrinski, Bjelovar i Dalmatinka, Đurđevac i Lokomotiva, Dugo Selo '55 i Osijek, Sesvete i Podravka Vegeta te Dugopolje i Zamet.

 

 

Najmlađe nade Udarnika imale su čast prve nastupiti u novoj 2024. godine, na turniru u organizaciji RŠ Vučići i Zagrebačkog rukometnog saveza u Kutiji šibica.

Udarnice su nastupile u obje kategorije, djevojčice rođene 2013. i 2014. te one rođene 2015. i 2016. godine.

"Uz puno zabave, druženja, golova i dobrih rezultata," stigle su do dva finala, a na kraju su zaslužile srebrne medalje.

 

Podijeli