Novosti Sport Događanja

Očekuje nas rekordna Turopoljska trka

23.03.2017. / Sportska redakcija

Najstarija sportska manifestacija u našem gradu je Turopoljska trka koja ove nedjelje slavi četvrt stoljeća. Mnogobrojni trkači turopoljskom prijestolnicom i okolnim mjestima trčat će tako po 25 puta, a jubilarno izdanje u Veliku Goricu dovodi i rekordan broj trkača jer ih se prijavilo gotovo 650 uključujući i rolere.

-Interes je bio ogroman, no kako nemamo kapacitete za više morali smo ograničiti prijave, ali ono što je sigurno ovaj broj prijavljenih trkača je rekordan. Mnogi od njih u Veliku Goricu se vraćaju radi dobre organizacije ali i privlačne staze- kaže predsjednik Maraton kluba Velika Gorica, Darko Batković.

Na polumaratonskoj utrci sudjelovat će tako 350 trkača, više od 250 sudionika bit će na građanskoj utrci, na vatrogasnoj njih 105, a prijavilo se i dvadesetak rolera. Uz ove četiri utrke za one najmlađe tu su učeničke utrke, a ponovno će se održati i promotivna utrka osoba s invaliditetom u kolicima.

Start glavnih utrka je u 10,30 sati i dok će trkači na građanskoj utrci napraviti krug oko Velike Gorice, polumaratonce put iz Velike Gorice odvodi prema Gradićima, Lomnici i Lukavca te nazad prema cilju na plato ispred Pučkog otvorenog učilišta gdje se najbrži polumaratonci očekuju oko 11,40 sati.

Bez obzira na to što je najavljeno loše vrijeme otkazivanje utrke nema.

-Maratoncima loše vrijeme ne smeta, oni su čelični ljudi- za kraj će Batković kojeg kao i ostatak ekipe iz Marton kluba u naredim danima očekuju pune ruke posla kako bi sve prošlo na željenoj razini.

Podijeli