Novosti Sport Događanja

Odbojkaši Gorice su Prva liga, na otvaranju nove sezone stiže osječki Željezničar: Radimo čuda u uvjetima u kojima djelujemo!

05.10.2024. / Damir Žbulj

Napokon kreće i klupsko natjecanje za odbojkaše Gorice, koji će u novoj sezoni biti dio jedinstvene Prve lige i koja će se igrati na razini cijele Hrvatske.

U biti to je drugi rang natjecanja, odmah ispod Superlige, koja je ove sezone smanjena na deset najboljih hrvatskih klubova, i bit će zaista gušt u Velikoj Gorici gledati okršaje s ekipama poput Zadra, riječkog Grobničana ili osječkog MOK Željezničara, koji će ove subote od 16.30 sati u Gradskoj sportskoj dvorani biti prvi suparnik Gorici. Željezničar je najstariji osječki klub, koji je nastupao u Prvoj saveznoj ligi još za vrijeme bivše države, a 1972. godine osvaja i titulu viceprvaka...

Danas su neka druga vremena, prvi osječki klub je superligaška Mursa, ali sigurni smo kako će dvoboj Gorice i Željezničara ponuditi vrhunsku odbojku koju se zaista isplati pogledati uživo!

U prvoj ligi još će igrati i MOK Čazma, OK Medicinar Trnje, OK Zrinski Nuštar, ali i druge ekipe Mladosti, Rijeke i već spomenute osječke Murse, što garantira kako ćemo moći uživati i u nastupima najvećih nada hrvatske muške odbojke.

"S treninzima smo krenuli sredinom kolovoza, a nakon bazičnih priprema krenuli smo raditi s loptama i odradili smo nekoliko pripremnih dvoboja s prijateljima iz OK Sisak, OK Medicinar, OK Čazma i Mladosti II," osvrnuo se na pripremno razdoblje čelnik OK Gorica Marko Barunović pa dodatno pojasnio:

"Razlog ovako ozbiljnog pristupa je što ćemo ove sezone igrati Prvu ligu, nacionalno natjecanje na razini cijele Hrvatske. Najdalja gostovanja bit će nam Zadar, Nuštar i dva puta Osijek, nešto bliže će nam biti otići u Rijeku, a bit će tu još utakmica s Medicinarom, Čazmom i Mladostašima..."

Poziciju trenera prve ekipe prihvatio je mladi Gašpar Škorić Budimir: "Ovog ljeta imao je tešku ozljedu koljena i odlučio je pomoći ekipi na ovaj način!"

"Igrački kadar nije se puno mijenjao u odnosu na prošlu sezonu. Tehničar je naš kapetan Matej Šakota, a uz njega je dokapetan Karlo Pejić, koji nažalost neće konkurirati za prvu utakmicu," dodao je Barunović.

"Na mjestu srednjeg blokera nam je još uvijek mladi 21-godišnji Matija Klasnić, koji je već sada legenda kluba te stasiti Kaštelan Domagoj Bogić, Bruno Silaj i naš doktor Krešimir Šofić..."

"Tu su i naš univerzalac Franko Katalenić, mladi tehničar Matej Martić, korektori Igor Radman i Luka Mačvanin, dok se za prijem servisa brinu Bruno Slavica, Dominik Glavaš, Ivan Sorić, Luka Peljušić. Dva libera su Gabrijel Cindrić i Bartol Mandić Baranović..."

"S njima treniraju i naši 'mladi lavovi', koji će se ove sezone kao Gorica II natjecati u trećem rangu natjecanja, 2. HOL Sjever, na što sam posebno ponosan. Prvi je to put da imamo naše juniore, kadete i mlađe kadete u seniorskom natjecanju. Među tim mladim odbojkašima se ističu njihov kapetan Patrik Vidaković i dokapetan Juraj Baldas. No, kao i prošle sezone igrat će se i nacionalna kadetska liga, a naši dečki iz škole odbojke igrat će i regionalno juniorsko, kadetsko i mlađe kadetsko natjecanje, dok ćemo imati i ekipe u 'maloj odbojci'," posebno je istaknuo čelnik OK Gorica.

Sa svim tim selekcijama igrat će se i Prvenstvo Grada Zagreba pa će zaista biti dovoljno utakmica za razvoj mladih goričkih odbojkaški nada!

"Ono što je najvažnije je da i ovim putem pozivam sve zainteresirane dječake da se upišu u naš klub, koji je prošle sezone imao čak dvije selekcije u mlađim dobnim kategorijama na državnim završnicama prvenstva Hrvatske! Mogu još samo reći kako se zaista jako trudimo i da radimo čuda u uvjetima u kojima djelujemo," naglasio je Barunović i dodao:

"Muška odbojka je jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, to je i sport budućnosti s toliko atraktivnih, akrobatskih poteza, gdje u jednom trenutku igrači lete po zraku i udaraju loptu na tri metra visine, a već u drugom se bacaju po parketu i kližu na prsima preko cijele dvorane!"

"Pozivam stoga i ovim putem sve ljubitelje odbojke, ali i sve ostale sportske zaljubljenike da već danas dođu u Gradsku sportsku dvoranu i da uživaju u spektakularnom dvoboju Gorice u osječkog Željezničara te da nas podrže navijanjem, kako u ovom okršaju tako i kroz cijelu sezonu," zaključio je za kraj Barunović.

Nema se zaista ovome puno toga za dodati, nego vas i mi možemo pozvati da ovo tmurno i kišovito subotnje popodne provedete pod reflektorima Gradske sportske dvorane i da od 16.30 sati uživate u sjajnoj odbojci. Dečki su zaslužili podršku s tribine! 

Podijeli