Novosti Sport Događanja

Odlukom goričkog Stožera sportaši se vraćaju u školske dvorane

26.09.2020. / Ivana Ćurić

Početkom rujna brojni sportski klubovi ostali su bez termina za treninge u školskim dvoranama zbog pandemije koronavirusa o čemu smo pisali OVDJE, a ovih dana , saznajemo, donesena je odluka kojima se sportski i rekreacijski život u dovranama vraća u školske dvorane.

Odluku o ponovnoj mogućnosti korištenja sportskih dvorana za trenažne procese klubova donio je ovih dana Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice. 

-Korištenje školskih sportskih dvorana od strane vanjskih korisnika može se organizirati od 1.listopada i to samo kad učenici nisu u školi, u večernjim satima radnim danom te vikendima, i to s vremenskim odmakom koji će omogućiti da ne dolazi do susretanja vanjskih korisnika i učenik i djelatnika škole-izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Ervin Kolarec dodavši kako je Stožer ovu odluku donio na inicijativu goričkih sportskih klubova.

Klubovi će tako ponovno moći trenirati u osnovnoškolskim dvoranama, naravno, uz propisane epidemiološke mjere.

-Treninge je potrebno organizirati sukladno preporukama za treninge u zatvorenim sportskim objektima te je prostor potrebno očistiti i dezinficirati prije i poslije korištenja sukladno preporukama HZJZ-a-zaključio je Kolarec.

Podijeli