Novosti Sport Događanja

Olimpijski pobjednici za vikend u Lukavcu

25.08.2016. / Nefertum IT
Streljački klub Turopolje za vikend je domaćin Finala Kupa Hrvatske u streljaštvu, u „zlatnoj“ disciplini trap. Završno natjecanje na kojem će nastupiti 24 seniora, te šest juniora i žena održat će se na strelištu Grm u Lukavcu, na koje strijelci rado dolaze.

Nakon četiri kola koja su održana tijekom travnja i lipnja poznato je kako je ekipni naslov otišao u ruke strijelaca Gorda, dok će izuzetno zanmljiva biti borba za tron u pojedinačnoj konkurenciji gdje će se između ostalih natjecati i olimpijski pobjednici, Giovanni Cernogoraz i Josip Glasnović, koji će veliku konkurenciju imati u domaćim uzdanicama Marku Germinu, Kristijanu Kancelaru, Saši Sedmaku te u Anti Glasnoviću koji je bio najbolji na tri od četiri utakmice Kupa (Osijek, Zadar, Novigrad).

streljastvo velika.jpg

-Bit će ovo vjerojatno najjače natjecanje u povijesti. Pobjednika je zaista teško prognozirati. Tko zna, možda iz drugog plana iskoči i netko drugi. Svatko od ovih strijelaca iz prve skupine je pun motiva i želje da pobijedi olimpijske pobjednike koji su zasigurno nakon Rio de Janeira malo ispuhani jer ih već za 14 dana očekuje prvenstvo Hrvatske, a u listopadu finale Svjetskog Kupa u Rimu- ispričao nam je Željko Vađić.

streljastvo velika 1.jpg

Početak dvodnevnog nadmetanja je u subotu od 9 sati kada će strijelci odraditi tri serije od po 25 meta, dok ih u nedjelju očekuju još dvije serije te finale koje je predviđeno za 15,30 sati. U nedjelju na strelište izlaze i žene čije je finale u 14,30 sati.

-Finala će biti puno atraktivnija jer će se pucati s flash golubovima. Obzirom da nam stižu olimpijski pobjednici to je najbolja pozivnica za sve gledatelje, ali i ljubitelje streljaštva da za vikend posjete Lukavec i još jednom zaplješću i čestitaju našim strijelcima na svim dosadašnjim rezultatima- za kraj će Vađić.

RASPORED NATJECANJA
SUBOTA, 27. kolovoz
9,00
početak natjecanja

NEDJELJA, 28. kolovoz
9,00
nastavak natjecanja
14,30 finale žene
15,30 finale muški
16,30 dodjela odličja  

Podijeli