Novosti Sport Događanja

Oreščanin iznenađen defenzivnom Rijekom, Banić treću u nizu bez primljenog gola: Odali su nam priznanje!

18.02.2021. / Damir Žbulj

Rijeka je u Veliku Goricu stigla s prvenstvenom namjerom kako da sačuva svoju mrežu netaknutom i ne izgubi, a to je na kraju igračima Simona Rožmana i uspjelo. Bilo je vidljivo kako Riječani, nakon što su osam uzastopnih utakmice bez pobjede nad Goricom, ne žele još jedan poraz. Prepustili su posjed Goričanima, 'parkirali su autobus' ispred svog gola te su čekali ako im se otvori prilika za neki protunapad...

Baš tako su igrali protiv Napolija ili Real Sociedada ove sezone u Europi ili nedavno protiv Dinama.

Veliko je to priznanje za Goricu i sve što je napravila u posljednje vrijeme.

"To je njihovo pravo. Očigledno je njihovo stanje u momčadi takvo da su to odabrali. Vjerojatno ih 'lomi' ovaj ritam utakmica. Moram priznati da smo se mi malo iznenadili zbog toga, očekivali smo goropadniju Rijeku. Puno je još utakmica i u ovom stanju oni su odlučili da će nam se tako suprotstaviti," rekao je poslije 0:0 remija trener Siniša Oreščanin pa dodao:

"Ova utakmica nam je dobra slika za dalje, ako se još netko protiv nas odluči igrati ovakav 'niski' blok. Imali smo problema i završavali smo akcije uvijek na istoj strani. Brzim konekcijama smo promijenili stranu tek par puta, za dobiti Rijeku treba ipak malo više."

Turopoljski prvoligaš samo je u svom prvom nastupu izgubio od Rijeke, a nakon toga niz od devet utakmica ne zna za poraz, od čega je čak sedam pobjeda!

"Bila je to šah partija, ali nisam negativan. Odmah čim smo 'skužili' kako će igrati rekao sam - 'to je europska Rijeka'. Tako su oni igrali u Europskoj ligi, imali su jaku grupu i nije to baš lako probiti. Nadam se da možemo iz ove utakmice vidjeti nešto i na tome još graditi našu igru," analizirao je Oreščanin, koji je najavio subotnji sraz s Lokomotivom.

Bilo bi dobro da se niz bez primljenog pogotka nastavi, ali i da se ponovno uzmu sva tri boda.

"Nadam se. Imaju i oni svoje želje. Lokomotiva ima dobar kadar, imaju i oni svoju računicu. Svaka utakmica je specifična i priča za sebe."

Ivan Banić dostojna je zamjena za kapetana Kristijana Kahlinu, koji se još uvijek oporavlja od ozljede zadobivene u prosincu na Poljudu.

Uspio je Banić zaustaviti sve protivničke pokušaje u minimalnim pobjedama nad Slaven Belupom i Šibenikom, a nije dozvolio niti Riječanima da ga iznenade.

"Nisam imao previše posla. Utakmica nije bila onakva kakvu smo očekivali, da će se Rijeka povući s deset igrača iza lopte. Bilo je to dosta teško probiti, a u defenzivnom dijelu im nismo puno toga dozvolili. Probali su odigrati kao u Europi, gdje su uzeli nekoliko bodova stvarno renomiranim ekipama, ili kako su dobili Dinamo. Srećom, nije neki 'zalutali metak' ušao u našu mrežu. Možemo biti zadovoljni!"

"Rijeka nam je iskazala neki respekt. Odali su nam priznanje time što su se s deset igrača branili cijelu utakmicu. Kad ih već nismo pobijedili dobro je da nismo izgubili. Ostala je ista razlika, okrećemo se novoj utakmici, u subotu protiv Lokomotive," istaknuo je vratar Gorice.

Gostovanje kod Lokomotive na rasporedu je već u subotu od 17.05 sati.

"Nadam se da će se nastaviti ovaj niz bez primljenog gola. Lokomotiva se bori za opstanak, sigurno će htjeti pobjedu. Uvijek su s njima bile teške utakmice," smatra Banić.

U 22. kolu HT Prve lige u petak se sastaju Slaven Belupo i Šibenik, u subotu još Varaždin gostuje u Puli, dok će u nedjelju Osijek dočekati Rijeku. Veliki derbi Hajduka i Dinama odgođen je zbog pojave koronavirusa u splitskim redovima.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 21 +30 48
2. Osijek 21 +17 45
3. HNK Gorica 21 +15 40
4. Rijeka 20 +1 32
5. Hajduk 20 -3 26
6. Šibenik 21 -4 24
7. Slaven Belupo 19 -5 20
8. Varaždin 21 -15 19
9. Lokomotiva 20 -17 18
10. Istra 1961 20 -19 14

Podijeli