Novosti Sport Događanja

Oreščanin: Malo smo se i 'pokefali' u svlačionici

17.04.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice bez prvenstven pobjede su od kraja veljače i domaće utakmice s Istrom 1961...

Alarm za uzbunu odavno je zazvonio, no, prolazak u polufinale Kupa još uvijek treneru Siniši Oreščaninu izgleda daje barem malo kredita da može ekipu izvući iz ove krize u koju je upala.

Sasvim sigurno ključno će biti gostovanje u Šibeniku u utorak i ako se Goričani ne vrate sa Šubićevca sa sva tri boda povijesni okršaj na Maksimiru vrijedan utakmice za Rabuzinovo sunce, koja se upravo igra na velikogoričkom Gradskom stadionu, mogao bi voditi neki drugi nogometni strateg.

Gorica je protiv Slaven Belupa u prvom poluvremenu izgledala izgubljeno, no, po svemu sudeći nakon burne rasprave u svlačionici na poluvremenu u nastavku je turopoljski prvoligaš pokazao jedan dio svojih dobrih strana.

"Nije ispalo dobro. Gledali smo dva različita poluvremena. Prvo je bilo Slavenovo, iako su prilike stvorili iz naših pogrešaka, a gol smo primili isto dosta 'jeftin'. U nastavak smo na teren izašli odlučniji, malo smo se i 'pokefali' u svlačionici. Drugo poluvrijeme je bilo pozitivno, ali što prije trebamo, kao prvo zabiti gol, a onda nakon toga i osvojiti bodove."

"Nije bitno što se događalo u svlačionici, samo bih rekao da je ovo bila jedna mlada Gorica. Osim Jovičića, Banića i Hamada svi ostali su bili U23, mislim da je to dobro za Goricu. Ne izvlačimo se na ništa, samo kažem. Ali, možda su i u tome nekakvi razlozi," smatra Oreščanin.

Igrači poput Lovrića, Suka, Kalika i Steenvoordena nedostajali bi svakoj hrvatskoj momčadi, no, Gorica se od početka sezone hvali širinom u svome kadru i za protivnike protiv Slaven Belupa ipak je trebalo bolje pripremiti i posložiti momčad.

"Pokušavamo da ne pričamo o 'presingu'. Nema 'presinga', njega si sam stvaraš. Međutim, možda ipak treba malo vremena da sve to 'klapne'. Treba nam jedna kompletno dobra utakmica, naravno i jedna pobjeda da se opet sve 'odčepi' i da možda opet igramo normalno i da budemo konkurentni. Makar, drugo poluvrijeme smo bili konkurentni, bili smo OK po meni!"

"Nisam čovjek od floskula. Svaka utakmica je za sebe, svako se za nešto bori u ovoj ligi. Slaven Belupo je pokazao da je dobra ekipa, potvrdila odličnu formu iz utakmica s Hajdukom i Osijekom. Malo im se posrećilo jer su zabili prvi gol, a to je u ovakvim utakmicama bitno. Psihologija je onda na tvojoj strani," zaključio je Oreščanin.

Nakon šeste prvenstvene utakmice u nizu bez pobjede i ukupno petog poraza od kad je Oreščanin početkom godine iznenada i preuzeo mjesto trenera od Valdasa Dambrauskasa Gorica se dovela u poziciju da joj je ozbiljno ugroženo treće mjesto na ljestvici HT Prve lige.

Rijeka ima priliku u subotu pobjedom nad posljednjom Lokomotivom doći na samo bod zaostatka!

Nakon gostovanja u Šibeniku u utorak Goričane iduće subote čeka domaći dvoboj s Lokosima, a onda je 28. travnja na rasporedu polufinale Hrvatskog nogometnog kupa s Dinamom.

Kako Gorica trenutno izgleda, na Maksimiru ne bi imala nikakvih šansi za uspjeh.

Podijeli