Novosti Sport Događanja

'Osvetnička' partija Brzoje, šut 'izdao' umorne Bikove: Bili smo jako loši

22.11.2020. / Damir Žbulj

Nije to bila večer košarkaša Gorice. Nakon izlaska iz nove desetodnevne izolacije i briljantne partije u Osijeku, dvoboj s Furnirom izgleda je stigao prerano i ekipa Josipa Sesara nije imala dovoljno vremena za regeneraciju...

No, ludi ritam tek počinje, u utorak u Gradsku sportsku dvoranu dolazi Hermes Analitica pa u četvrtak sinjski Alkar i onda u nedjelju Šibenka.

Furnir je u dvorani u Dubravi napravio upravo ono što je trebalo za pobjedu, izmorio je suparnika, koji je cijelu utakmicu imao problema s preciznošću šuta i na kraju se to u neizvjesnoj završnici pokazalo presudnim.

Pogodio je Borna Kapusta jedine svoje dvije trice u završnici, ali se ključan trenutak dogodio 40-ak sekundi prije kraja...

Gorica je gubila dva poena razlike, osvojila je loptu u obrani, krenula po izjednačenje ili prednost, a Maj Kovačević se nerezonski, iz tranzicije, dignuo na trici, i promašio. Prošlu utakmicu gađao ih je 7/12, ovaj susret imao je 'tek' 3/8.

Furnir je idući napad realizirao i prelomio dvoboj.

Kapusta je u finišu imao još dva dalekometna pokušaja, kojim bi se možda zakomplicirale završne sekunde, no, lopta ovaj put nije htjela kroz obruč.

Bio je to i zanimljiv trenerski okršaj Vladimir Krstića i Josipa Sesara, igračkih legendi Cibone od prije 20 godina. Krle je ovaj put nadmudrio 'mostarskog Jordana'...

'Osvetničku' partiju pružio je Mislav Brzoja, koji je prošle sezone nosio dres Gorice i baš je želio Sesaru pokazati svu raskoš svoje košarkaške vještine. Na parketi je proveo gotovo svih 40 minuta, bilo je i pogrešaka zbog umora, ali je na kraju zabio 26 poena (8/16), uz 11 skokova i osam asistencija.

Lovro Mazalin pokušao mu je parirati s 20 koševa, no, nije imao pravu podršku. Baković se zaustavio na 12 poena, a Kapusta na 11, uz izuzetno slab šut iz igre.

Goričani su ubacili tek osam trica, iz čak 32 pokušaja. Bio je to recept za drugi ovosezonski poraz.

"Mi smo danas bili jako loši, došla je na naplatu energija koju smo izgubili i jednostavno energetski nismo mogli izvući ovu utakmicu. Moramo raditi na tome da se vratimo što prije. Danas nisu ulazili šutevi, ali to ne umanjuje pobjedu Furnira. Svaka im čast, zasluženo su pobijedili, ali mislim da mi nismo bili na pravom nivou,” kratko i jasno je poslije izgubljene utakmice rekao trener Sesar.
Vremena za žalovanje nema, jer je već u utorak na rasporedu dvoboj s Hermes Analiticom, fenjerašem koji je u devet nastupa tek jednom slavio. Reklo bi se, idealan protivnik u ovom trenutku za Sesarovu momčad.

Podijeli