Novosti Sport Događanja

Ovacije za Brozovića na Maksimiru

14.10.2024. / Damir Žbulj

Uoči nove utakmice u Ligi nacija bilo je posebno svečano. Od hrvatske reprezentacije i službeno se oprostio naš Marcelo Brozović, istinska legenda Vatrenih, ključna karika u osvajanju svjetskog srebra u Rusiji, katarske svjetske bronce, srebra u Ligi nacija...

Broz se još sredinom kolovoza od nacionalne vrste oprostio emotivnom objavom, a sada je zasluženo dobio i glasne ovacije maksimirskih tribina te uokvireni hrvatski dres s brojem 99, koliko puta je i nastupio za Vatrene!

Debitirao je prije deset godina, uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu, u prijateljskoj utakmici s Australijom. Ukupno je zabio sedam golova, a njegov doprinos kao defenzivnog veznjaka i neumornog trkača s 'maratonskim' plućima bio je nemjerljiv u svim velikim uspjesima naše reprezentacije.

Osebujni dečko iz Okuja trenutno je član saudijskog Al Nassra, a velike rezultate ostvario je i u dresu milanskog Intera, kao i zagrebačkog Dinama.

Iako će njegov doprinos hrvatskoj reprezentaciji izuzetno nedostajati, dolaze i nove snage i zaista ne trebamo brinuti o budućnosti Vatrenih.

Na Maksimiru je protiv uvijek neugodne Škotske upisana 2:1 pobjeda, a u utorak je na rasporedu gostovanje kod Poljaka...

Velika Gorica i dalje ima svog predstavnika u redovima Vatrenih, jer Zlatko Dalić i dalje računa na Antu Budimira, koji sjajno igra i zabija golove u španjolskoj Osasuni. Protiv Škota je dobio zadnjih 20-ak minuta umjesto strijelca Matanovića.

"Čestitam na tri boda i zahvaljujem publici na podršci. Sretan sam zbog pobjede, ali nisam baš sretan kako smo izgledali, nije to bilo najbolje. Imali smo puno nepotrebnih grešaka, sami smo sebi otežali neke situacije, nismo bili konkretni i agresivni, djelovali smo zakočeno i uplašeno. Nije to bila razigrana, kompaktna i agresivna Hrvatska, kako treba biti. Na treninzima je bilo puno bolje, na utakmici smo imali mnogo problema, lopta je išla presporo, nije bilo kvalitetnih centaršuteva, ali tri boda su tu i to je najvažnije. Mi kao stožer moramo analizirati zašto igra nije bila bolja. Protiv Poljske moramo biti bolji, u rujnu smo bili bolji i na to se moramo vratiti," komentirao je nakon utakmice izbornik Dalić.

Utakmica Lige nacija u Varšavi igra se u utorak od 20.45 sati.

 

(Foto: Matija Habljak/PIXSELL)

Podijeli