Novosti Sport Događanja

Ovakav odaziv ne pamte unatrag 10 godina: Dječji jesenski kros trčalo više od 400 klinaca!

09.10.2019. / Petar Brnada

Na školskim igralištima OŠ Eugena Kvaternika i OŠ Jurja Habdelića na Dan neovisnosti održano je 17. izdanje Dječjeg jesenskog krosa Velike Gorice koje je okupivši više od 420 djece oborilo sve rekorde!

Lijepo i sunčano vrijeme, pomicanje Dječjeg krosa u stari termin i marketinške akcija Maraton kluba po školama i vrtićima, itekako su urodile plodom pa tako organizatori navode da je broj djece koji je nastupio bio rekordan u zadnjih 10 godina.

Najdulja dionica od 1500 metara bila je rezervirana za 'tinejdžerke i tinejdžere' (rođene 2005. - 2006.) te 'fakine i fakinke' rođene 2007. i 2008. godine. 'Školarke i školarci' te 'klinci i klinceze' trčali su dionicu od 750 metara, 'limačice i limači' (2013 - 2014) utrkivali su se na 200 metara, 'cicibani i cicbanke' (2015 - 2016) na 100 metara, dok je posebno atraktivna bila kategorija 'beba i bebica' rođenih 2017. i 2018. godine, koje su u pratnji roditelja pred sobom imali stazu duljine 25 metara.

-Drage trkačice i trkači, draga djeco i roditelji, zahvaljujemo se svima na sudjelovanju na Dječjem jesenskom krosu grada Velika Gorica te se nadamo da ste svi uživali u natjecanju, rekreaciji svježem zraku i dobrom društvu- kažu iz Maraton kluba, organizatora cijele ove lijepe priče.

Kako dodaju, s obzirom da organizacija manifestacije ove magnitude zahtijeva puno vremena i planiranja, a uspješnost samog projekta ovisi o više ljudi i njihovoj međusobnoj komunikaciji, sitne greške i propusti se uvijek dešavaju.

-Kako bi ovo sveli na minimum pozivamo Vas da, dok ste još puni dojmova i dobro se sjećate Dječjeg krosa, ispunite kratku anketu o Vašim iskustvima s ovogodišnje utrke – sve ono dobro, sve ono manje dobro, zapravo sve što Vam padne na pamet. Ovo je prilika da nam kažete sve što niste stigli na licu mjesta, a Vaši će nam odgovori uvelike pomoći u organizaciji Dječjeg krosa sljedeće godine. Anketi možete pristupiti klikom na gumb dolje- rekli su organizatori dodavši da zahvaljuju suorganizatorima, Gradu Velika Gorica i Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica.

Pritom su se organizatori i službeno ispričali svoj djeci i roditeljima koja jučer nisu uspjela dobiti svoju majicu i medalju.

-Naime, pošto se na ovoj manifestaciji većina prijava obavi na licu mjesta prije same utrke, količina majica za svako izdanje Dječjeg krosa se naručuje prema broju sudionika iz prošla dva izdanja ove utrke. No, ove godine, uz pomoć lijepog vremena, pomicanja Dječjeg krosa u stari termin i naših marketinških akcija po školama i vrtićima, broj djece koji je nastupio je bio rekordan u zadnjih 10 godina te je organizator bio ugodno iznenađen velikim odazivom djece i njihovih roditelja. Sukladno tome, ljubazno molimo sve roditelje i djecu da popune kratki obrazac za naručivanje dodatnih medalja i majica dostupan na poveznici dolje. Ovo ćemo ostaviti otvoreno do kraja ovog tjedna, a o terminu preuzimanja istih ćemo Vas naknadno kontaktirati- kazali su iz Maraton kluba te dodali:

-Zahvaljujemo i svim pokroviteljima i sponzorima bez kojih ovo ne bi bilo moguće: Zagrebačka županija, Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke Županije, Turistička Zajednica Grada Velike Gorice, OŠ Eugen Kvaternik, OŠ Juraj Habdelić, Školski Sportski Savez Grada Velike Gorice, VG Čistoća, VG Komunalac, Gradsko društvo crvenog križa Velika Gorica, BIMUS d.o.o., Ugostiteljski obrt Zvonimir, McDonald’s Velika Gorica, Urban Sport d.o.o., Naturalis d.o.o. Najveća hvala i svim volonterima koji su nam pomogli i članovima DVD-a Turopolje na redarstvu. Nadamo se da se vidimo i sljedeće godine u još većem broju- poručuju vrijedni 'Maratonci'.

Rezultate i obrasce za majice i medalje možete pronaći OVDJE.

Podijeli