Novosti Sport Događanja

Ovogodišnja Humanitarka za Kuću svetog Josipa

09.05.2022. / Damir Žbulj

Bliži nam se osmo izdanje velikogoričke Humanitarke, tradicionalnog društveno-sportskog spektakla, koji svake godine na Betonac u Cvjetnom naselju privuče 'pola Gorice'.

Ovogodišnja Humanitarka održat će se u nedjelju 29. svibnja, a sav prihod bit će namijene za Kuću svetog Josipa, dom za nezbrinutu djecu i mlade u Hrvatskom Leskovcu, odnosno izgradnju 'street workout' parka.

"U Domu vlada ljubav, zaštita i sigurnost, kako bi djeca i mladi koji zbog raznih okolnosti nisu u mogućnosti odrastati u biološkim obiteljima doživjeli prihvaćenost i  našli smisao za svoju budućnost. Odlazak u školu, na razne aktivnost, pripremanje na samostalan život...

Sve to se odvija pod budnim okom teta, sestara karmelićanki na čiju ljubav prema djeci i obiteljski odnos nitko tko je kročio u Dom nije i ne može ostati imun.

Dječje želje su skromne i bilo je potrebno dosta truda da iz teta i djece 'izvučemo' konkretnu želju/potrebu, nešto što će biti na korist svim štićenicima.

Zajedničkim snagama došlo je do ideje uređenja dvorišta Doma u street workout park. Sve popularniji način treninga koji se izvodi vani, na svježem zraku učinio nam se kao pun pogodak.

'Izvući' današnje klince na svjež zrak, odmaknuti ih od moderne tehnologije na tjelesnu aktivnost svakako nam se čini kao odlična ideja, još kad je to i njihova želja, ne vidimo opciju nego potruditi se i ispuniti ju.

Vidimo se na Betoncu," poručili su organizatori Humanitarke.

Već sada možete donirati sredstva na izdvojeni račun IBAN: HR8724840081502026129 (Humanitarka #8 - Goričani za street workout park) WIFT: RZBHHR2X   *poziv na broj 00/ 29052022

A možete koristi m-foto uplatu!



Podijeli