Novosti Sport Događanja

Palčić gore: Uključite se u veliku humanitarnu akciju 'Vratimo Palčiće u Petrovu'

27.04.2020. / Damir Žbulj

Oduvijek ste željeli imati kopačke koje je Velimir Zajec Zeko nosio šampionske 1982. godine? Ili vam je možda više drag dres Roberta Prosinečkog iz vremena dok je branio boje Barcelone?

Nema problema, sudjelujte uskoro u humanitarnoj tomboli ili se već sada izravno uključite u aukciju na stranici 'Vratimo Palčiće u Petrovu', licitirajte za nevjerojatne sportske memorabilije i pomognite u ovoj plemenitoj akciji.

Udruga 'Dinamo to smo mi' pokrenula je veliku humanitarnu akciju za pomoć Klubu roditelja nedonoščadi “Palčići” i nabavku potrebne opreme za novi odjel neonatologije, prerano rođenih beba, gdje su nakon potresa u Zagrebu vraćeni.

Aktivirali su najbolje hrvatske sportašice i sportaše, koji su donirali svoje vrijedne sportske uspomene za humanitarnu tombolu, dok su se svi ljudi dobre volje uključili u 'online' aukciju, u kojoj su se odrekli srcu dragih predmeta, a sve s jednim ciljem, prikupiti sredstva za nabavku vrijedne opreme za prerano rođenu djecu u Petrovoj bolnici.

“Svi znamo kako su navijači Dinama tog jutra između ostalog iznosili i spasili desetak inkubatora i ostale opreme. Sad je vrijeme da se vrate inkubatori u Petrovu. Dinamovi navijači imaju bogatu povijest akcija i suradnje s Klubom roditelja “Palčić gore” i čim smo čuli da su otvorili račun za skupljanje sredstva za novu potrebnu opremu, krenuli smo s idejama kako im pomoći. Na kraju smo osmislili tombolu na kojoj će se naći dresovi, rekviziti i ostale vrijedne stvari najboljih hrvatskih sportaša,” rekao je Juraj Čošić, predsjednik Udruge 'Dinamo to smo mi'.

Veliko srce pokazali su i svi oni koji su se uključili u aukciju, jer se na licitaciji mogu pronaći dresovi Nike Kranjčara, Luke Modrića, Matea Kovačića, Zvone Bobana, Davora Šukera, Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke, Tomislava Butine, Tome Šokote, Mihala Mikića, Silvija Marića, Gorana Vlaovića, Eduarda da Silve, Andreja Kramarića, s raznim posvetama ili bez njih, kao i razni drugi sportski rekviziti poput reketa Mirjane Lučić, potpisanog olimpijskog dresa Marina Čilića, dresova naših proslavljenih rukometaša Balića, Zlaje Horvata, Duvnjaka, Čupića pa dresovi Hajdukovaca, poput Mikija Rapaića dok je igrao za talijansku Perugiu ili reprezentativni dres Danijela Subašića iz Rusije!

Ali, i ponuda za ljetovanje u apartmanu na Korčuli!

Uključio i naš bivši sugrađanin, inače veliki Dinamovac Anto Joskić, najbolji hrvatski tenisač u kolicima, koji je donirao reprezentativni dres i teniski reket.

Naravno, humanitarna akcija ne može proći bez velikogoričkih Bad Blue Boysa!

...kao niti Legalis Teama s naše Humanitarke!

Na licitaciji su bile i kopačke Kristijana Lovrića u kojima je izbacio Hajduk iz ovosezonskog Hrvatskog nogometnog kupa.

Kao i dres našeg Turopoljca iz Okuja Marcela Brozovića dok je nosio dres Dinama...


..ili našeg Velikogoričanina Ante Budimira, dok je nastupao za Lokomotivu.

“Već sad se ‘u bubnju’ nalazi respektabilan broj dresova i rekvizita naših sjajnih sportaša, ali ovom prilikom pozivam sve koji se žele priključiti da se jave i pomognu kako bi se 'Palčići' što prije vratili u Petrovu. Mi ćemo redovno objavljivati tko se priključio akciji, a o izvlačenju ćemo vas obavijestiti naknadno, ovisno o mjerama vlade vezanim za javna okupljanja,” dodao je Čošić.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi 'Palčić gore' Željka Vučko kazala je kako je potrebno kupiti za odjel desetak inkubatora, respiratora i ostale opreme.

“Vrijednost ove opreme koju nabavljamo je oko 4 milijuna kuna. Mi smo dosad skupili više od milijun kuna, a vjerujem da će ova akcija pomoći našem cilju. Hvala svakom sportašu koji je nešto donirao, hvala svakom građaninu koji će se uključiti u akciju, ovo je zaista prava sinergija sportaša i navijača,” kazala je.

Svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić donirao je svoj dres u kojem je osvojio nekoliko prvih medalja.

“Čim su me dečki kontaktirali i rekli ideju, odmah sam pristao i ponudio im se pomoći. Hvala njima na ovoj akciji, ali hvala svima koji će biti dio nje. Pozivam i ovom prilikom sve kolege sportaše da se odazovu akciji, neka se jave i meni i dečkima iz Udruge sa svojim suvenirima da napunimo bazu na jednom mjestu da pokrenemo lavinu,” rekao je Tin.

Pozvao je sve navijače Dinama, ali i druge građane da se odazovu akciji i pomognu u nabavci vrijedne opreme za prerano rođenu djecu u Petrovoj bolnici.

Tombola će zasad biti na online platformi na stranici http://tombola.dinamotosmomi.com i svaka donacija će odmah sjedati na račun Kluba roditelja nedonoščadi “Palčić gore.

U tomboli će, između ostalih, biti i dresovi srebrnih Zlatka Dalića i Marka Pjace, startni broj skijaša Filipa Zubčića, dresovi nogometaša Filipa Benkovića, Marka Roga, Nikole Katića, Sare Kolak košarkaškog reprezentativca Krune Simona, reket tenisača Ive Karlovića, ali i mnogih drugih sportaša. 

Zajednička humanitarna akcija Udruge "Dinamo to smo mi" i Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" pod nazivom "Vratimo Palčiće u Petrovu"

Broj IBAN računa u akciji Vratimo Palčiće u Petrovu je HR3324070001500333088, a pod svrha uplate upišete: VRATIMO PALČIĆE U PETROVU - DINAMO. Pod poziv na broj možete napisati model 00 - DATUM UPLATE.

Podijeli