Novosti Sport Događanja

PERICA VIDAK: "Oslonac u vlastitom kadru je jedini ispravan cilj"

09.11.2016. / Nefertum IT
Trener HNK Gorice II Perica Vidak optimističan je za nastavak sezone, unatoč mučnom porazu 0:1 na gostujućem terenu od Klasa. Iako je njegova momčad bila praktički cijelu utakmicu superiornija te uspjela izgubiti bodove trener Vidak bio je vidno raspoložen za razgovor. Radi se o mladom i ambicioznom treneru koji zasigurno vodi najmlađu momčad u ligi.

Kakvo je Vaše viđenje utakmice protiv NK Klasa?

Utakmica kao i velika većina utakmica kontra nas u prvenstvu; protivnik zatvoren na svojoj polovici sa rijetkim izletima prema naprijed. Dominirali u svim segmentima nogometne igre i ostavili dobar dojam, ali nažalost bez bodova tako da s te strane nikako ne možemo biti zadovoljni. Protivnik praktički iz jedine šanse zabio gol, a nažalost tu jedinu šansu nismo uspjeli spriječiti zbog više sile.

vidak velika 1.jpg

Da li  na „višu silu“ aludirate na suđenje? Jeste li zadovoljni sa suđenjem utakmice?

O suđenju se već puno reklo i sve se vidjelo na utakmici. U konačnici nije moje da komentiram to, a nadležni i odgovorni za to neka vode računa o tome.

Što bi posebno izdvojili na utakmici kao neki zanimljivi detalj?

Odlučilo je utakmicu to što nismo imali mirnoće u završnom pasu. Bez obzira na to što smo dobili gol koji ni izbliza nije regularan, morali smo zaista totalnu dominaciju pretočiti u više izglednih šansi (greda i izbijanje lopte sa crte).

Zašto niste išli na još koju zamjenu, pošto ste lovili zaostatak?

Kada se lovi rezultat onda nije dobro previše razbijati ritam jer i ovako je stalnim zadržavanjem protivnika igra bila ispresijecana tako da ne bi imalo smisla i logike to raditi.

Jeste li zadovoljni napretkom igrača?

Jesam. Ponavljam da 90 posto ekipe su još juniori, a neki od njih i ulazni tako da je vidljivo da dečki idu prema gore. Također, da su uvjeti za igru još bolji to sve bi bilo na daleko višoj razini. Oni koji nas duže prate to su mogli vidjeti više puta na terenu, a uostalom napredak se događa iz svakog treninga i utakmice.

vidak velika.jpg

Izdvojite najbolju i najgoru utakmicu koju ste odigrali?

Najbolja utakmica je svakako protiv Naftaš Ivanić gdje smo pokazali svu svoju raskoš (7:1), a svakako je najlošija ona protiv Jamnice (0:1), pošto u takvim tvrdim utakmica ne možemo naći puta do mreže te podbacimo.

Koji su ciljevi do kraja jeseni?

Pobijediti i biti bolji na svakoj utakmici, a uz to da se igrači trude i dižu.

Hoće li u nastavku sezone biti pojačanja?

Odabir je da igramo sa dečkima iz naše škole i tako će biti i dalje. Smatramo da je to jedini ispravan cilj i ja sam uvjeren da ćemo sa našom mladosti na kraju priče mi biti ti koji će prvi presjeći ciljnu ravninu.

RAZGOVARAO: Danijel Jurković
 

Podijeli