°C 31

Perinčić napustio Sesara i Goricu: Neopisiva je količina sreće i ponosa što sam doma

26.06.2020.

Damir Žbulj

KK Gorica počela je slagati momčad za novu sezonu, u kojoj će uz natjecanje u Prvenstvu Hrvatske i Kupu Kreše Ćosića nastupati i u regionalnoj ABA 2 ligi.

U nove izazove krenut će bez Ivana Perinčića, koji je ove sezone bio pomoćnik Josipu Sesaru i koordinator omladinskog pogona.

Perinčić se vratio u svoj rodni grad, a bit će 'desna ruka' Veljku Mršiću, novom treneru Zadra i još uvijek aktualnom hrvatskom izborniku.

“Ne znam tko je rekao kako su ‘Emocije zaj**ana stvar’, ali taj je u pravu milijun posto, pošto osobno u svakoj situaciji nastojim ostati smiren, ali u ovom trenutku mi je stvarno to teško, jer je neopisiva količina sreće i ponosa u meni, što sam se nakon toliko vremena vratio doma, u svoj grad, u svoj klub, jer Zadar je moja prva ljubav i prva ljubav je uvijek posebna," rekao je na predstavljanju.

"Zahvalio bi se Klubu na ukazanom povjerenju predsjedniku Mijoloviću, direktoru Žilavcu i sportskom direktoru Longinu. Prethodne dvije godine smo u kontaktu i pokušavali smo pronaći način kako ćemo realizirati isto i drago mi je što smo ove godine uspjeli i što sam se vratio nazad u svoj grad. Ponosan sam na sebe kako moja trenerska karijera napreduje, jer sam svojim radom, marljivošću i učenjem došao u priliku da budem dio Košarkaškog kluba Zadar sljedeće sezone," istaknuo je Perinčić pa dodao:

"Zahvalio bi se i svim svojim bivšim klubovima od Cedevite do Gorice, koji su mi omogućili da danas budem ovdje s vama. Stvarno sam presretan i nadam se kako ćemo imati uspješnu sezonu i kako će ljudi uživati sljedeće sezone!"

Sesar će u velikogoričkoj Gradskoj dvorani s igračima trenirati do početka srpnja, nakon čega slijedi ljetni odmor. 

(Foto: KK Zadar)