Novosti Sport Događanja

Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo

29.05.2023. / Damir Žbulj

U Slavonskom Brodu održano je prvenstvo Hrvatske u parastolnom tenisu, uz vrhunske rezultate velikogoričkog Uspona, koji se u naš grad vratio s čak pet medalja!

Lorena Rinčić je osvojila zlato i titulu juniorske prvakinje Hrvatske!

"Pokazala je Lorena na ovom prvenstvu stav vrhunske sportašice, koja ne odustaje niti kad je najteže! Naime, prije meča joj je puknula ortoza pomoću koje stoji. Usprkos tome, nije se dala smesti, pokazala je sve što je marljivo trenirala tijekom cijele godine te je taj trud i nagrađen zlatnom medaljom. Bravo, Lorena! Svi možemo naučiti nešto od tebe," poruka je za sve nas iz Uspona!

Sara Điković je osvojila juniorsku broncu, nakon što trenira tek godina dana i ima samo osam godina!

"Ona je pravo sportsko čudo i uspjela je doći do medalje! Ima stav, glavu i talent kakav još nismo vidjeli i cijelu dvoranu je ostavila u čudu," istaknuli su iz njenog kluba!

Novi član Uspona, Ivan Puljko, osvojio je brončano odličje u kategoriji 6-7: "Silno je želio doći do medalje na svom prvom prvenstvu Hrvatske. Svakodnevno je trenirao, ponekad i dva puta dnevno, kako bi taj svoj plan i ostvario. Ivan je pokazao kada nešto silno želiš i na tome marljivo radiš, onda niti rezultat neće izostati!"

Marija Martinović je osvojila seniorsku srebrnu medalju u kategoriji 2-3: "Prikazala je odličnu igru i stigla je nadomak titule državne prvakinje, ali je ipak u finalu izgubila u neizvjesnom dvoboju, rezultatom 3:2, od naše paraolimpijke Helene Dretar!"

Mirjana Lučić je već nekoliko godina prvakinja Hrvatske u svojoj kategoriji 9-10, a sada je još jednom obranila titulu!

"Čestitamo i ostalim našim igračima i igračicama. Mario Jelekovac, Antonio Plepelić, Marta Hižar, Antonio Lovrić i Ruža Šolić pokazali su kvalitetnu igru, ali su protivnici ipak bili malo bolji. Jedno veliko hvala i našim trenerima, našoj Mirjani, Idi, Željki, Josipu i Josipi te Marku Habijancu iz HSTK Velika Gorica. Bez vas bi ovi uspjesi bili teško ostvarivi," poručili su iz goričkog Uspona! 

Naslov prvaka Hrvatske u kategoriji 8 osvojio je i naš sugrađanin Marko Vračan, koji je član PSK Synergia!

Galerija slika

Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo Pet medalja Uspona na prvenstvu Hrvatske: Lorena Rinčić ne odustaje niti kad je najteže, Sara Điković je pravo sportsko čudo

Podijeli