Novosti Sport Događanja

Pobjeda Lukavca za kraj, Vatrogasac se slavljem u Ostrni iskupio za težak poraz od Lonje

02.12.2019. / Petar Brnada

Gorica je potpuno zasluženo poražena na gostovanju kod Lokomotive. Znamo da Goricu krasi dobra igra u obrani, a sa četiri primljena pogotka na bilo kojem gostovanju nema se što tražiti. Mogli bismo reći da je ovo bila i najslabija partija ove jeseni. Nadamo se samo da nije ostavila preveliki trag jer u srijedu se igra povijesna utakmica kupa protiv Slaven Belupa koji u Goricu dolazi i za vikend.

Kurilovec je remizirao na gostovanju i jesenski dio polusezone završava na fantastičnom drugom mjestu prvenstvene ljestvice. Odličnu jesen odigrali su nogometaši Kurilovca. Možda ostaje mala žal za zadnjih nekoliko kola i „kikseve“ protiv momčadi sa dna prvenstvene ljestvice. Unatoč tome, velike čestitke Kurilovčanima na sjajnom uspjehu.

Lukavec je u odgođenoj utakmici na domaćem terenu slavio protiv Moslavine. Sasvim zaslužena pobjeda domaćina i odlazak na zimske praznike sa zadovoljstvom. Trebalo im je malo da se priviknu na ligu, a boljeg mjesta na ljestvici koštao ih je prevelik broj neriješenih rezultata. Na početku priprema nadali su se boljem, ali nakon polovice jeseni bili su prikovani na dno. Nakon toga slijedi serija pozitivnih rezultata, a ovom pobjedom jesen završavaju na trinaestoj poziciji sa trinaest bodova. Na zimu bi se još malo trebali pojačati kako bi mogli igrati mirno proljeće i krenuti prema sredini ljestvice.

Lomnica je odigrala nekoliko jako dobrih utakmica u zadnje vrijeme, a odgođenu utakmicu igrala je u Samoboru. S obzirom na rezultate, vjerovali smo da bi mogli slaviti na ovom gostovanju, no minimalno su poraženi, te tako završili solidnu jesen. Kako su na početku bili dosta loši, bodovni učinak je ipak zadovoljavajući.

Vatrogasac je slavio u Ostrni, te se na taj način barem malo iskupio za težak poraz na domaćem terenu od Lonje. Ova pobjeda im je donijela šesto mjesto 1. ŽNL Istok što je sasvim solidno za njih. S obzirom na kvalitetu momčadi vjerojatno su mogli i više, no na kraju ih samo dva boda dijele od treće poziciju.

 

REZULTATI

 

1. HNL, 17. kolo

Lokomotiva – Gorica 4:0

 

3.HNL Središte, 15. kolo

HAŠK – Kurilovec 0:0

 

4. HNL Središte, 14. kolo

Lukavec – Moslavina 4:1

 

JŽNL, 14. kolo

Samobor – Lomnica 1:0

 

1. ŽNL Istok, 14. kolo

Ostrna – Vatrogasac 2:3

 

Foto: Ilustracija

Podijeli