Novosti Sport Događanja

Pobjeda odbojkaša Gorice za mirne blagdane

08.12.2016. / Nefertum IT
Odbojkaški klub Gorica stigao je do nove, domaće pobjede nad OK Daruvar. Iako, početak utakmice i prvi set tako nešto nisu sugerirali, odbojkaši Gorice znalački su odigrali do kraja te su pomeli rivala sa ukupnih 3:1.

Prvi je set cijelo vrijeme bio u egala te je slijedio poen za poenom. Nakon 21:21, odbojkaši Daruvara opet stvaraju minimalnu prednost te potom slijedi odlazak na 22:24, a uz to malo sreće je falilo i Gorici da bude neizvjesnije, budući da lopta nije otišla preko mreže. Set odlazi na stranu gostiju s 23:25. Ne toliko zbog kvalitete, već zbog veće angažiranosti momčadi i trenutka inspiracije i sreće.

Drugi set, a zapravo i ostatak utakmice otišao je na stranu Gorice. Odlučno i silovito domaći su odbojkaši krenuli te su ubrzo stvorili prednost od 6:1 te se potom digla i atmosfera u dvorani. Igrač Gorice Rukavina u ovom je setu dominirao, a posebno se istaknuo servisom pri čemu primač(i) Daruvara nisu pronašli rješenje. Prednost nakon ovoga se samo održavala, 8:3, 9:4, a zatim Gorica odlazi na visokih +8. Gosti traže time-out na rezultatu 15:7. Ključ u ovom setu bila je visoka koncentracija u kojem je bilo podosta izmjena lopte, no OK Gorica je najčešće izlazila kao pobjednik. Dominacija je bila potpuna, a uz to trener Gorice, Ivan Šulc, bio je odličan motivator. Unatoč time-out gostiju, Gorica i dalje nastavlja po istom te drži visokih +8. Nakon 20:13 dolazi do opuštanja domaćih igrača te gosti ulaze seriju i dolaze na 20:17 i potom trener Gorice uzima time-out, budući da su domaći dečki ušli u seriju grešaka, a potom i u nervozu, no situaciju, nakon time-outa, rješava najbolji igrač u ovom setu – Rukavina te sa odličnim smatchom donosi poravnanje u osvojenim setovima.

odbojka velika.jpg

U trećem setu podigla se kompletna domaća momčad koja je igrala odlično. Plijenila je igrom, a ključ same igre bili su pravovremeni i jaki blokovi. Odbojkaši Gorice također, drže kontrolu utakmice te vodstvo u ovom setu, kao i u zadnjem, koje nisu ispuštali. Gostima, izuzev blokova, problem su svarala dijagonalna zakucavanja, koja su prolazila vrlo često. Agresivna i rezolutna igra donijela je miran set, a nakon 21:13 trener Gorice ubacuje igrača s brojem 8 na „pritisak“ i dozivanje gledatelja te na taj način radi odličnu gestu koja je pozdravljena s velikim pljeskom u dvorani. Set, nakon rotiranja, završava sa 25:20.

Četvrti i posljednji set OK Gorica nastavlja u istom ritmu te ponovno prva stiže do vodstva koje ostaje do kraja seta, iako je u ponekim trenutcima Daruvar pritiskao i dolazio do izjednačenja – 6:6, 8:8, 10:10, 15:15, no uvijek su bili u rezultatskom deficitu te su na taj način bili primorani se trošiti više od domaćina. Trener OK Gorice sa odličnim izmjenama te pojačanim angažmanom podiže momčad koja je na visokoj koncentraciji te  drži jedan poen prednosti kroz čitav set – 18:17, 19:18, 20:19 i tako sve do 23:19 kada domaći odbojkaši iskorištavaju greške gostujuće momčadi te na taj način privode utakmicu kraju s konačnim rezultatom 25:21. (Danijel Jurković)

2. A NACIONALNA ODBOJKAŠKA LIGA, 8. KOLO
OK GORICA – OK DARUVAR: 3:1 (23:25, 25:19, 25:20, 25:21)

Podijeli