Novosti Sport Događanja

Pobjedom nad Lučkim Gorica preuzela drugoligaški vrh

17.09.2017. / Sportska redakcija

Ljepši debi na klupi Gorice Ivan Prelec nije mogao poželjeti. Iako je imao samo dva dana za pripremu susreta protiv Lučkog, mladi stručnjak sve je ugodno iznenadio i momčad je pod njegovim vodstvom ostvarila novu, petu uzastopnu pobjedu kojom je zasjela na drugoligaški vrh.

Iako je susret u Lučkom mirisao na podjelu bodova, u samoj završnici susreta Gorica je s dva pogotka nokautirala domaćina ostavivši ga praznih džepova. Najprije ih je u 88. minuti šokirao Dinko Matošević, da bi pobjedu pogotkom iz kaznenog udarca potvrdio Marin Pejić.

-Zbog teškog terena sve se svelo na borbu i fajt. Momčad je i ovoga puta pokazala timski duh i da se može prilagoditi svim uvjetima. Pristup je bio pravi od prve do zadnje minute te smo na kraju nagrađeni pobjedom- kaže trener Gorice, Ivan Prelec.

Kako je Dinamo II u Varaždinu doživio prvi ovosezonski poraz, Gorica je preuzela vodeću poziciju i sada ima dva boda više od sastava iz Maksimira. Iako bi mnogi u ovakvim situacijama poletjeli, Prelec, kao i njegov prethodnik spušta loptu na zemlju jer u nadolazećem tjednu Goricu očekuju dvije obaveze. Najprije u srijedu u Velikoj Gorici u Kupu gostuje dubrovački GOŠK, dok u subotu dolazi Varaždin.

-Otkako je ljetos doveden Dean Klafurić na sve se gleda na jedan drugačiji način. Sada se ide korak po korak, te euforiji mjesta ne smije biti, jer odigrali smo tek šest kola. Pred nama je u srijedu susret protiv GOŠK-a i sve misli usmjerene su na tu utakmicu, jer ne smijemo se zamarati onime što će biti u budućnosti- rekao je Prelec.

Utakmica šesnaestine finala Kupa Hrvatske između Gorice i GOŠK-a igra se u srijedu od 15,30 sati na Gradskom stadionu.

Podijeli