Novosti Sport Događanja

Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto

31.05.2017. / Sportska redakcija

Iza rukometaša Gorice ugodan je i lijep izlet u Vinkovce. Posljednje ovogodišnje gostovanje donijelo im je radost nakon pobjede 37:36 kojom su osigurali najmanje četvrto mjesto.

Pobjedom je prekinuta i neugodna tradicija od čak pet godina bez pobjede u Vinkovcima. Oduvijek su gostovanja u Vinkovcima za Goričane bila jedan od ugodnijih izleta koji je ovoga puta zaokružen na najljepši mogući način, pobjedom, koja se znala i proslaviti. Vođa puta, Đuro Mesić i ovoga se puta pobrinuo da preko svojih sponzora osigura večeru, a za uzvrat i lijepo gostoprimstvo koje im uvijek pružaju klub im je poklonio monografiju „Velikogorički šport 1996.-2016.“

Mladi su pokazali karakter

Uvertira nije bila najbolja; radni dan i kojekakve obaveze igrača (Tomislav Sladoljev, Josip Dijanić, Ivan Matić, Andro Vladušić, Filip Krstanović) prorijedile su sastav trenera Hrvoja Pekere. Srećom, i domaćini su bili u okrnjenom sastavu što su Goričani znali iskoristiti.

Gorički rukometaši odigrali su utakmicu s dva poluvremena. Prvih trideset minuta bilo je odličnih te u tom periodu gotovo da nije bilo pogreške. Igralo se brzo i lepršavo s puno laganih zgoditaka što je Goričanima u ranoj fazi donijelo plus deset (8:18).

-Igrali smo bez greške, no bilo je teško za očekivati da ćemo u tom ritmu izdržati do kraja susreta. Prvenstveno u prvom dijelu smo igrali fantastičnu obranu, što u nastavku susreta nije bio slučaj. Drago mi je zbog ovih mladih dečkiju koji su igrali da su iskoristili priliku- poslije utakmice će trener Hrvoje Pekera.

Iako se činilo kako je Goričanima pobjeda nakon odličnih trideset minuta na dlanu, u nastavku su domaćini iz minute u minutu topili goričku prednost, da bi u 58. minuti stigli do izjednačenja, drugog nakon početnih 1:1. No, s dva uzastopna pogotka Ivan Laljeka Gorica je na kraju ipak sačuvala pobjedu.

Upravo je Laljek s 15 pogodaka bio najučinkovitiji igrač u goričkim redovima kojeg smo dobronamjerno zamolili za komentar. No, nažalost njemu nije bilo u interesu dati izjavu za goričke medije, što mu nije prvi ovakav slučaj čime ga zasigurno za komentar više neću tražiti.

Predsjednik Karas među prvim čestitarima

No, to nije moglo pokvariti dobru i veselu atmosferu nakon susreta. Među prvim čestitarima treneru Pekeri i odličnom vođi puta Đuri Mesiću bio je predsjednik Neven Karas.

-Već sada smo ispisali najljepše stranice u povijesti kluba, no tu ne stajemo idemo pobijediti Dubravu u zadnjem kolu i pokušati osvojiti treće mjesto- rekao je u telefonskom razgovoru predsjednik Neven Karas.

Treće mjesto bi bilo samo šlag na tortu, ionako uspješne sezone.

LIGA ZA PRVAKA, 9. KOLO
RK SPAČVA – HRK GORICA 36:37 (14:21)
RK SPAČVA: D. Stojanović 11 obrana, M. Jurić 4, Božić, Karaula 7, Androš, I. Jurić 7, Nađ 6, D, Nedić, T. Stojanović 3 obrane, Vukušić 6, Petričević 5, Dundović 1. TRENER: Josip Mečić
HRK GORICA: Lončar 13 obrana, Ceković 1, Zrno, Marjanović 4, Laljek 15, Pušić, Barišić 4, J. Nedić 2, Horvačić, Čurek 1 obrana, Vučićević, Buhiniček 3, Bura 4, Ćavar 4, Božiček. TRENER: Hrvoje Pekera

Galerija slika

Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto Pobjedom u Vinkovcima osigurali četvrto mjesto

Podijeli