Novosti Sport Događanja

Počinje 21. Turopoljska liga trčanja: Svakog utorka uz bivši radar

02.04.2024. / Damir Žbulj

Dolaskom pravih proljetnih dana stigao je pravi trenutak da se i fizički aktivirate, a odlazak svakog utorka na Turopoljsku ligu trčanja čini se kao prava prilika za to.

Bit će to 21. izdanje popularnog rekreativnog natjecanja, koje će se i ove godine održati na lokaciji nove biciklističko-pješačke staze od Velike Gorice prema Vukovini, uz bivši radar.

"Startno-ciljni prostor je na početku nove biciklističko-pješačke staze, s velikogoričke strane, uz prodavaonicu građevinskog materijala. U odnosu na 2023. godinu, startna linija pomaknuta je 250 metara prema jugu. Staza je označena oznakama na asfaltu, a posebno je označen okret na vukovinskoj strani. Uz startno-ciljni prostor ima dovoljno mjesta za parkiranje, a ulaz automobilima moguć je samo s istočnog kolnika obilaznice, smjer od Kurilovca. Doći i parkirati se može i s druge strane, kod sajmišta ili rasadnika, pa prijeći cestu pješice," pojasnili su organizatori iz Maraton kluba Velika Gorica.

Za svako kolo plaća se donacija od četiri eura po nastupu, dok za mlađe od 18 godina nije potrebna donacija.

"Novost je obiteljski popust u slučajevima kad zajedno trče supružnici, braća i sestre, uglavnom osobe iz istog kućanstva, pa se tad druga i svaka sljedeća donacija plaća pola. Ukoliko se odmah uplati donacija za cijeli proljetni ili jesenski dio Lige, jedno kolo je gratis, odnosno u tom se slučaju uplaćuje 36 eura donacije. Donacije se uplaćuju u gotovini prije svakog kola Lige. Novost za sezonu 2024. je mogućnost odrađivanja dva virtualna kola u jednom ciklusu. Uvjet je da se po TLT stazi otrči prije kola koje se prijavljuje i da se prije tog kola rezultat pošalje s dokazom iz neke sportske aplikacije na mail adresu dopredsjednik@mkvg.hr. Donacija za virtualna kola iznosi 2 eura, njome se pokriva obrada rezultata, a uplatiti se može prilikom prvog sljedećeg dolaska na ligu," dodali su iz MK Velika Gorica.

Proljetni i jesenski dio Turopoljske lige trčanja sastoji se od deset kola, od kojih je šest potrebno za ukupni plasman.

Proljetna sezona počinje ovog utorka, 2. travnja od 18 sati, a završava 4. lipnja. Jesenski dio sezone počinje 20. kolovoza i traje do 22. listopada.

Ponovno se trči u nekoliko kategorija. Odrasli imaju kratku stazu od četiri kilometra, dugo od osam kilometara te kategoriju brzog hodanja, dok je dječja staza od pola kilometra za one do četvrtog razreda, a ona od 1 kilometra za one od petog razreda.

Za Turopoljsku ligu trčanja prijaviti se možete online ili na mjestu starta uoči svakog kola.

"Preporučujemo online prijavu preko linka ispod teksta kako biste uštedjeli vrijeme i sebi i organizatorima, jer jedna prijava vrijedi za cijelu sezonu lige," važna je poruka organizatora.

 

 

Podijeli