Novosti Sport Događanja

Počinje niželigaška sezona, uz navijače, ali i pridržavanje propisanih mjera

21.08.2020. / Damir Žbulj

Izvršni odbor Nogometnog saveza zagrebačke županije, prema uputama HOO-a, HNS-a i županijskog stožera civilne zaštite donio je odluku o provođenju svih potrebnih epidemioloških mjera za sprečavanje širenja novog koronavirusa na nogometnim utakmicama na području Zagrebačke županije.

Klubovi, organizatori utakmica dužni su se pridržavati sljedećih mjera i odgovorni su za njihovo provođenje:

Utakmicu su dužni prijaviti u nadležnoj policijskoj postaji najmanje 48 sati prije njenog odigravanja i ovlastiti osobu zaduženu za provođenje epidemioloških mjera i suradnju s nadležnim službama (policija i civilna zaštita). Ista osoba treba sudjelovati i na sastanku prije početka utakmice.

Moraju osigurati mjesto za ulazak gledatelja na stadion / igralište i osigurati dezinfekcijska sredstva za gledatelje.

VOĐENJE EVIDENCIJE

Moraju voditi evidenciju prisutnih osoba na način da se na obrazac upisuju svi prisutni gledatelji na utakmici s imenom i prezimenom te brojem telefona, bez obzira na broj gledatelja na utakmici!

Na vidno istaknutim mjestima potrebno je izvjesiti upute za sprečavanje širenja bolesti Covid-19, provjetriti i dezinficirati sve službene prostorije kluba, dok na službenom sastanku pred utakmicu svi prisutni dužni su imati zaštitnu masku za lice!

Sve osobe u sportskom objektu dužne su se minimalno zadržavati onoliko koliko je to potrebno.

Prije početka nove sezone Izvršni odbor HNS-a odlučio je kako će se utakmice HT Prve lige, Druge HNL, Hrvatskog nogometnog kupa i natjecanja mladeži, odnosno Prve hrvatske nogometne lige za juniore te Prve hrvatske nogometne lige za pionire i kadete, do daljnjega igrati bez prisustva gledateljstva.

Niželigaška prvenstvena sezona počinje ovog vikenda, u subotu i nedjelju, 22. i 23. kolovoza.

Problem je već nastao u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi, ekipa ŠNM NK Naftaš Ivanić završila je sredinom kolovoza u samoizolaciji pa je utakmica prvog kola kod Poleta u Buševcu odgođena za 2. rujna.

(Foto: NK Turpoljac Kuče)

 

Podijeli