Novosti Sport Događanja

Podbačaj protiv Puljana: Gorica s igračem manje uzela bod, debitant Delfi u finišu zabio prvijenac

19.09.2020. / Damir Žbulj

Povratak nešto više od 800 navijača na tribine Gradskog stadiona nije popraćen i priželjkivanim rezultatom nogometaša Gorice. U goste je stigla Istra 1961, koja u prva četiri kola nije uzela niti boda, zabila tek jedan gol, a Puljani su uspjeli dva puta zatresti mrežu i izboriti vrijedan 2:2 remi.

Goričani su do izjednačenja stigli u 90. minuti, s igračem manje na terenu, a svoj prvijenac upisao je Iranac Younes Delfi, koji je prije par dana stigao u redove turopoljskog prvoligaša. Pokvarila je ekipa Valdasa Dambrauskasa svoj savršeni niz i nakon četiri uzastopne pobjede na otvaranju sezone nije uspjela opravdati ulogu favorita protiv vidljivo slabijeg suparnika.

Litavac je u najavi poručio kako na ovaj dvoboj ne treba gledati kao na 'potencijalnu opasnost, nego kao na priliku za još jednu dobru partiju'. Eksperimentirao je sa sastavom, Ognjen Mudrinski, najbolji strijelac HT Prve lige, preselio je na klupu, Lovrić je zaigrao u vrhu napada, na njegovom mjestu našao se Špikić, na drugom krilu bio je Mitrović. U veznoj liniji bili su Suk, Babec i Čanađija, a ispred kapetana Kahline bili su Doka, Steenvoorden, Krizmanić i Čabraja.

Kahlina je već od otvaranja utakmice imao posla, a u 12. minuti morao je po lotu u mrežu. Steenvoorden nije dobio skok na petercu, lopta se odbila ravno na nogu Mateja Vuka, koji bez puno razmišljanja pogađa za početno vodstvo gostiju.

Šokirao je taj gol domaće i trebalo im je vremena da ponovno uhvate pravi ritam, a stvari je na početak vratio Dario Špikić, koji je dobro reagirao na oštri prizemni ubačaj Mitrovića u protivnički kazneni prostor.

U finišu prvog dijela već se slavio novi zgoditak Gorice, ali ipak malo prerano. Joey Suk je bio u milimetarskom zaleđu...

Puljani su bili aktivni i početkom nastavka, ali što je vrijeme više odmicalo činilo se kako Gorica dolazi do one svoje kombinatorne igre na kojoj inzistira litavski strateg. I tko zna kako bi se utakmica razvila da je pokušaj Lovrića Einar Galilea skrenuo u mrežu, a ne na gredu!

Ključni trenutak susreta dogodio se 15-ak minuta prije kraja, Šime Gržan pobjegao je obrani Gorice, Steenvoorden ga je sustigao i laganim kontaktom zaustavio. Sudac Dario Bel ekspresno je dosudio penal, a nizozemskom braniču i crveni karton. VAR nije promijenio tu odluku, a Gržan je nakon nekoliko minuta čekanja ipak zadržao prisebnost te je uspio matirati Kahlinu.

Dambrauskas je u nastavku prvo ubacio Mudrinskog, onda Dvornekovića i Golubickasa, a na kraju Kalika i debitanta Delfija, što se ipak pokazao kao dobar potez.

Utakmica se u završnici u potpunosti otvorila, a na ulasku u sudačku nadoknadu Goričani su ipak došli do zasluženog boda. Lovrić je ubacio, vratar Majkić slabo reagirao, a lopta dolazi do iranskog ofenzivca, koji odbija loptu u nebranjenu mrežu.

U konačnici, Dambrauskas može biti sretan što je njegova momčad osvojila bod, ali ostaje razočaranje konačnim ishodom, protiv uvjerljivo najslabije ekipe domaćeg prvenstva.

Goricu tek sad čekaju najteži izazovi, u idućem kolu gostovanje kod Osijeka pa domaći dvoboj s Hajdukom i utakmice protiv Dinama i Rijeke.

Tek tada će se vidjeti prave mogućnosti ove momčadi Gorice.

 

HNK GORICA: Kahlina - Doka (od 78. Delfi), Steenvoorden, Krizmanić, Čabraja - Babec, Čanađija (od 78. Kalik) - Mitrović (od 54. Mudrinski), Suk (od 71. Golubickas), Špikić (od 71. Dvorneković) - Lovrić. Trener Valdas Dambrauskas.

ISTRA 1961: Majkić - Hujber, Tomašević, Bosančić, Sergi - Lisica (od 87. Lončar), Galilea, Ivančić, Vuk (od 77. Guzina) - Gržan - Fuentes (od 84. Sane). Trener Fausto Budicin. 

 

(Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

 

Podijeli