Novosti Sport Događanja

Podrška Zagrebu: Čuvajmo se, čuvajmo jedni druge

22.03.2020. / Damir Žbulj

Kao da nije dovoljno štop nas je pogodila svjetska pandemija koronavirusa, Zagreb i njegovu okolicu u rano je nedjeljno jutro zatresla je zastrašujuća serija potresa, koji su nanijeli veliku materijalnu štetu, nadamo se u konačnici bez ljudskih žrtava.

Velika Gorica izbjegla je razaranje, ali je podrhtavanje tla unijelo dodatni strah i nemir u domove naših sugrađana.

U nedjeljno potresu stradao je i zagrebački dom kapetana Gorice Kristijana Kahline, koji je preko društvenih mreža poslao emotivnu poruku:

"Cijeli život može ti se promijeniti u jednoj sekundi, budimo sretni i cijenimo naše voljene. Moj dom je uništen, ali naše zdravlje je na prvom mjestu!"

Podršku hrvatskoj metropoli između ostalih iskazali su i HNK Gorica i ŽRK Udarnik, kao i brojni drugi velikogorički sportski klubovi te djelatnice i djelatnici...

Naše zajedništvo u ovim trenucima je naša najveća snaga. Uz centar Zagreba najteže su stradali i progorska okolica, od općine Gornja Dubrava, Čučerja, Granešine, općina Maksimir i Markuševca, Remeta do općina Sesvete i Kašine, Kašinske Sopnice, Kučilovine, Vugroveca Gornjeg i Donjeg, Prekvršje, Planine Gornje i Donje, Šimunčevca, Moravča...

Vjerujemo kako će nadležne službe, od svih zdravstvenih djelatnika, do policije i vojske te civilne zaštite, uz pomoć neumornih volontera, pripadnika BBB-a, nastaviti obavljati dobar posao kako bi nas u ovim teškim vremenima što više zaštitile i kako bi ova nesretna nepogoda što prije završila.

Nadamo se kako novih potresa više neće biti i kako ćemo se svim silama i snagama moći koncentrirati na borbu protiv opakog virusa, koji nam je već dovoljno zagorčao život.

Nikako nemojte zaboraviti i ignorirati sve mjere predostrožnosti, socijalnu distancu, samoizolaciju, pranje ruku i dezinfekciju...

Kako se čini, novi izazovi su tek pred nama! 

Podijeli