Novosti Sport Događanja

Poletovci organiziraju 'online' šahovsku školu za početnike

01.12.2020. / Damir Žbulj

Aktualne mjere u borbi protiv koronavirusa pogodile su i sportsku zajednicu, a cijeloj aktualnoj situaciji u ŠK Polet iz Buševca prilagođavaju se na najbolji mogući način.

Manjak treninga uživo nadoknađuje se radom preko interneta. Trenutno su u tijeku dvije 'online' škole šaha za kadete kluba, jedna za početničku grupu i druga za napredne kadete.

Polet će u prosincu organizirati online školu šaha za početnike, prvenstveno za učenike nižih razreda...

Šahovska škola koristi će program Zaklade Gari Kasparov, koji se koristi u projektu 'šah uz školu'.

Predavanja počinju 18. prosinca a prijaviti se možete na adresu elektroničke pošte sah.polet.busevec@gmail.com ili tajniku kluba Zlatku Rožiću na telefonski broj 098 419376, a sve do 15. prosinca.

"Polaznici koji u svojem zadanom terminu iz bilo kojeg razloga nisu u mogućnosti pratiti predavanje moći će ga pogledati i naknadno. Sve lekcije polaznicima ostaju na raspolaganju da ih pregledaju kad kog zažele. Cijena za ovu 'online' školu šaha je simboličnih 50 kuna," poručili su iz ŠK Polet Buševec.

BRUNO KOS NOVI PREDSJEDNIK

Krajem studenog održana je i redovita Izborna skupština na kojoj je izabrano novo klupsko vodstvo Poleta.

Za predsjednika u idućem mandatu izabran je Bruno Kos, dok će funkciju dopredsjednika obavljati dosadašnji klupski čelnik Marko Makaj.

U Upravni odbor izabrani su još i Marijan Rožić, Branko Rožić, Mario Jurić, Zlatko Rožić i Darko Šoštarić.

"Bruno Kos je dugogodišnji član kluba i igra za seniorsku momčad Poleta te je posebno angažiran u radu s mladima šahistima u klubu. Živi u Velikoj Gorici, porijeklom je iz Mraclina, mjesta nekad poznatog po uspješnim šahistima. Zanimljiva je činjenica da je školu šaha u Poletu prošlo mnogo djece iz okolnih mjesta, a iz Mraclina niti jedno. Ostaje samo nada da će se i to promijeniti te da će se iz susjedstva pojaviti poneko dijete zainteresirano za šah," nadaju se Poletovci.

 

Podijeli