°C 13

Polu-Ironman: Bruno Škrinjarić sjajan na korčulanskom Marco Polo Challengeu i prvenstvu Hrvatske

23.09.2020.

Damir Žbulj

Tajnik Maraton kluba Velika Gorica Bruno Škrinjarić nastupio je na jubilarnom desetom izdanju Marco Polo Challenge korčulanskog triatlona, koji je ove godine bio i Prvenstvo Hrvatske u 'srednje dugom triatlonu'.

Škrinjarić je nastupio za TK Maksimir i s vremenom 4:56:07 osvojio je sjajno sedmo mjesto ukupnog poretka, ali se i popeo na vrh pobjedničkog postolja u svojoj dobnoj kategoriji od 30 do 34 godine.

Srednje dugi triatlon poznatiji je i kao 'polu-Ironman' ili Ironman 70.3, a to je utrka od 1900 metara plivanja, 90 km vožnje bicikla i na kraju 21,1 km trčanja, točnije polumaraton.

Domaćin je bila predivna Korčula...

"Temperatura mora je bila oko 23 stupnja Celzijusa, bila su dozvoljena 'neopren' plivajuća odijela, koja ipak malo pomažu u samom plivanju. Početnu dionicu od 1900 metara naš je član preplivao za 36:15, nakon čega je uslijedila biciklistička dionica. Bicikl se vozio doslovno preko cijele Korčule, od grada Korčule do Vela Luke i nazad, pri čemu se, zbog dosta brdovitog reljefa, nakupi oko 1500 metara visinske razlike. Ovu, dosta zahtjevnu dionicu, naš je član odvozio za 2:48:36, nakon čega je uslijedila i posljednja tranzicija na trčanje polumaratona..."

"Ruta polumaratona prostirala se uz korčulansku obalu od grada Korčule do mjesta Račišće udaljenog 10,5 km i opet natrag do Korčule. Iako mu je ovo najdraža od tri triatlonske discipline, prethodno plivanje i vožnja bicikla je ipak uzela maha, pa je naš član ovu dionicu istrčao za 1:25:23. Čestitamo našem članu na još jednom odličnom rezultatu," pojasnili su nam iz Maraton kluba Velika Gorica.

Neprikosnoven je i ovaj put bio Andrej Vištica s vremenom 4:11:04.

Škrinjarić je ovog tjedna kratko odmorio i krenuo s pripremama za državno prvenstvo u sprint duatlonu, koje se već ovog vikenda održava na zagrebačkom Jarunu!