Novosti Sport Događanja

Pomaci vidljivi, ali nedovoljni za pobjedu

30.12.2016. / Nefertum IT
Na oproštaju od 2016. godine košarkaši Gorice doživjeli su još jedan poraz, deseti ove sezone. Ovoga puta bolji su bili košarkaši Zagreba koji su slavili s 87:78. Iako su doživjeli poraz koji ih je gurnuo na dno poretka, u domaćim redovima ipak se osjeti dašak optimizma, jer novi trener Boris Džidić uspio je razdrmati momčad koju ponovno krasi momčadski duh.

kos velika.jpg

-Zagreb je zasluženo pobijedio jer je imao sjajnu šutersku dionicu kroz čitav tijek utakmice. Čestitam svojim momcima jer smo se mi kroz jako kratko vrijeme digli. Primili smo 87 poena, no vidjelo se jako puno dobrih stvari koje smo radili. Žal ostaje, no budemo li imali ovakav pristup u odlučujućim utakmicama, prije svega protiv Kvarnera, pa protiv Zaboka i Alkara mislim da ćemo napraviti željeni posao i ostati u ligi- poslije utakmice je rekao domaći trener Boris Džidić.

Iako je Zagreb kontrolirao tijek susreta tijekom svih četrdeset minuta, Goričani se niti jednog trenutka nisu predavali, a nakon što su povezali tri trice i dvije dobre obrane koje su rezultirale lakim poenima na semaforu je zasvijetlilo 71:72. Ukazao se tračak nade koji je nažalost ugasio ponajbolji pojedinac susreta, Luka Božić.

-Nas je danas u utakmici držala naša kemija između igrača. No, za najmanje greške bili smo žestoko kažnjeni od strane Zagreba- nadodao je trener.

kos velika 2.jpg

Uz standardne Prgometa, Mašića, Vrbicu i Petrovića u sinoćnjem susretu je iskočio Kristijan Šutalo koji je za 14 minuta provedenih na terenu postigao 11 poena.  

-Iz ove kože se ne može, no drago mi je da su se ovi dečki digli. Moj zadatak kao trenera je da oni ostanu u ovoj kemiji te da uz par pojačanja osiguramo ostanak- za kraj će Boris Džidić.

kos velika 1.jpg
 
A-1 LIGA, 13. KOLO
KK GORICA – KK ZAGREB 78:87 (17:26, 22:23, 17:11, 22:27)
KK GORICA:
Hrkač 2, Šutalo 11, Petrović 9, Jelenek 6, Mašić 14, Vrbica 14, Gudić 5, Osolnik, Prgomet 17, Turić. TRENER: Boris Džidić
KK ZAGREB: Majcunić 3, Junaković 12, Perić, Vitali 6, Majić, Vlaić 8, Božić 22, Batur 15, Marčinković 19, Kaštropil 2. TRENER: Danijel Jusup

Podijeli