Novosti Sport Događanja

Poraz u derbiju u Poreču, Gorici 'visi' Liga za prvaka

20.02.2021. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice poraženi su u derbiju Paket24 Premijer lige na gostovanju kod Poreča, vodeće momčadi na ljestvici. Trebala je to biti utakmica u kojoj će ekipa Andrije Nikolića prekinuti niz slabih rezultata, uzvratiti za poraz na domaćem terenu u prvom međusobnom dvoboju istih suparnika, ali to se na kraju nije dogodilo...

Domaćin je na kraju slavio s 22:19 te je Goričane 'poslao' na petu poziciju pa su trenutno izvan mjesta koja vode u Ligu za prvaka.

Kako se moglo i očekivati, bio je to pravi 'tvrdi' okršaj, derbi s velikim ulogom, a nije izostalo niti nervoze i okršaja na terenu.

Gorica je u finišu prvog dijela imala i tri pogotka prednosti, ali na predah se ipak odlazi s 12:12.

U nastavku potpuni preokret, Poreč nakon desetak minuta igre u drugom poluvremenu odlazi na 'plus tri', dok sedam i pool minuta prije kraja ima prvi puta i najvećih pet razlike. Uzastopnim golovima Čakarića i Grizelja budi se nada u povratak, ali nije dugo trajala. Domaćin odgovara preko Moslavca, a Pribanić stavlja 'točku na i'. Čakarić i Barišić samo su kozmetički uljepšali poraz i postavili konačni rezultat.
 

Bez 'pravog' Luciana Bure, koji je ostao na samo dva pogotka (2/6) i koji je u 48. minuti zaradio izravan crveni karton, nije se moglo do boljeg rezultata.

Slabu večer imao je i Dominik Novak, jer mu je za četiri pogotka trebalo čak deset pokušaja (2/2 7m).

Rukometaši Gorice su u drugom poluvremenu zabili tek sedam golova i nisu niti zaslužili bodove, a ovo im je četvrti poraz u posljednjih pet nastupa...

Juro Čakarić bio je prvo ime Gorice s pet golova iz šest udaraca rema protivničkim vratima, dok su Purić i Sladoljev kombinirao skupili deset obrana. U pobjedničkim redovima istaknuo se sjajni Matija Rađaković s devet pogodaka iz deset pokušaja, a jedini promašaj imao je s linije sedam metara (6/7). Briljirao je vratar Ivan Vekić, koji je prošle sezone branio u Gorici. Bivšim suigračima zaustavio je čak 14 lopti, nekoliko u ključnim trenucima dvoboja te je najzaslužniji što susret nije imao dramatičnu završnicu.

 

Situacija prije posljednja tri kola nije idealna, jer je Dubrava u ovom kolu dobila Sesvete i zbog boljeg međusobnog omjera preuzela je četvrto mjesto na ljestvici od Gorice.

U idućem kolu u Gradsku sportsku dvoranu dolazi Umag, a pobjeda je imperativ.

Dubrava gostuje kod Zameta, a derbi igraju Sesvete i Poreč. U pretposljednjem kolu regularnog dijela sezone Goričani gostuju u Bjelovaru, a na kraju ih čeka domaći okršaj sa Sesvetama. Bit će sasvim sigurno dramatično.

Podijeli