Novosti Sport Događanja

Pošaljite strane suce i na niželigaške terene: Kučani napustili travnjak u Zdencima Brdovečkim, utakmica prekinuta!

01.04.2024. / Damir Žbulj

Uskrsni nogometni vikend, nažalost, nije mogao proći u miru i radosti. Ponovno su u prvom planu bili 'ljudi u crnom', a sve je kulminiralo u Zdencima Brdovečkim, gdje su igrači Turopoljca iz Kuča napustili teren, a utakmica je prekinuta u finišu prvog poluvremena pri rezultatu 1:0 za domaći Vatrogasac.

Nije ovo prvi puta da Kučani imaju velike prigovore na ovosezonsko suđenje, a takve stvari ponavljaju se na svim razinama u hrvatskom nogometu i ako se nešto drastično ne promjeni očekuju nas eskalacija ovog problema na niželigaškim utakmicama.

 

Pitajte NK Mraclin što misli o suđenju u 4. NL, gdje prema naslovu prvaka 'maršira' GNK Tigar Sveta Nedelja.

Svi su vidjeli kako je njemački sudac Daniel Siebert odradio najveći hrvatski derbi Hajduka i Dinama na Poljudu, bez ikakvih repova, i zaista je  u Prvoj HNL bilo potrebno dovesti nekog sa strane da nam pokaže kako se može suditi pravedno i nepristrano, bez utjecaja i pritisaka, što je osnovni preduvjet za sportsko natjecanje.

Hrvatski nogometni savez mora problem suđenja razriješiti na svim razinama, jer doslovno u svakom ligaškom nadmetanju postoje oni jednaki i oni 'jednakiji', da ih ovdje sada poimenice ne nabrajamo.

Pogled na ljestvicu i u jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi je dovoljan...

Na vrhu je Inker iz Zaprešića, novi klub koji je osnovan prije nepune dvije godine, klub koji ne skriva svoje ambicije i koji se želi vratiti na mjesto ugaslog zaprešićkog Intera, koji je 2022. godine završio u stečaju i kao takav preostao postajati, uz milijunske dugove...

Turopoljac je ove sezone opasno prijetio zaprešićkim ambicijama, držao je drugo mjesto, borio se na travnjaku, ali nakon ove utakmice u Zdencima Brdovečkim pitanje je kakva će biti sudbina kluba iz Kuča.

Glavni sudac Mario Stanić iz Dugog Sela je nakon duela na sredini terena Matasiću pokazao drugi žuti karton, a onda je krenuo revolt ostalih igrača Turopoljca, pale su teške riječi, pocrvenili su i Franko Perić, Ivan Štefičić, Ante Gavrić...

Ekipa pod vodstvom Stivena Žitnika je nakon svega odlučila kako će se povući s terena i kako se ova 'utakmica' neće završiti.

"Prije svega izražavamo izraziti žal za ovakvim ishodom. S NK Turopoljac imamo stvarno prijateljski odnos i iskreno nam je žao zbog ovakvog ishoda," poručili su iz domaćeg kluba preko društvenih mreža, jer i njima nije bilo drago kako je sve ovo završilo: "U samoj utakmici nismo vidjeli doslovno niti jedan teži prekršaj i zaista ništa nije moglo predvidjeti niti je vodilo kraju kakav se dogodio. Zaista šteta."

 

"Prije svega nadam se da ste se odmorili za Uskršnje praznike, i da možemo nastaviti pratiti što se događa u nižim ligama. Znamo da nije lijepo i znamo da su problemi sve veći, ali moramo smiriti glave od katastrofe koja se dogodila na Veliku subotu. Za sve koji ne znaju u prvom poluvremenu su nam isključena 4 igrača. Najveći bijes i ljutnju su izrazili naši dečki kad nam je Franko Perić dobio direktan crveni karton (u karijeri nikada nije dobio crveni karton) samo zato što je došao do nadređenog i pitao ga zašto to radi. Ne opravdavamo ono što su izgovorili naši igrači, ali u tom naletu bijesa, jednostavno ne možeš ostati mirne glave. Od utakmice koja je išla u dobrom smjeru do katastrofe koju mogu napraviti oni kojima nije stalo ni do jednih ni do drugih, kojima su dečki koji igraju samo broj, obje ekipe koje igraju zbog ljubavi prema nogometu, pojedinaca koji su došli ozlijeđeni da bi odigrali utakmicu, 30 igrača s obje strane koja su izgubila svoj slobodan dan, a tu su i ljubitelji klubova koji ih prate i na daljnja gostovanja. Dođe trojka u crnom i naprave kaos. Zbog koga? Čija leđa brane? Smatramo i stojimo kod toga, ako se ne mogu sami braniti neka odustanu od nogometa, i ostave nas koji samo želimo igrati svaki vikend s ekipom koja nam dolazi, ili kojoj idemo. Ne tražimo previše..."

"Čekamo presudu saveza, a onda ćemo Vas izvijestiti o sankcijama i kaznama koje će naš klub dobiti."

"Zahvaljujemo se NK Vatrogasac Zdenci na gostovanju. S njima smo uvijek u dobrim odnosima, kad god smo došli prihvatili su nas prijateljski, osjećamo se uvijek kao doma, njima se nema što zamjeriti jer su bili fer i korektni da se ne bi izvukao krivi kontekst, za ništa na utakmici ne smatramo ih krivim," oglasili su se naknadno i iz NK Turopoljac Kuče.

 

Podijeli