Novosti Sport Događanja

Posljednja provjera Vatrenih prije Eura, Brozović i Budimir u prvih 11: Vidjet ćemo što moramo popraviti

08.06.2024. / Damir Žbulj

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju čeka posljednja provjera prije početka Europskog prvenstva i okršaja sa Španjolcima 15. lipnja u Berlinu, a ponosni smo da su u početnoj postavi protiv Portugala u Lisabonu i Marcelo Brozović i Ante Budimir, dvojica naših goričkih nogometnih majstora.

U prvih 11 još su i Dominik Livaković, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Joško Gvardiol, Mateo Kovačić, kapetan Luka Modrić, Lovro Majer i Andrej Kramarić.

 

Brozović je imao prilično napornu sezonu, ali Marcelo tvrdi da ona nije ostavila traga pred nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

“Kako se osjećam uoči Eura? Puno je utakmica iza mene, dobro se osjećam, bio sam slobodan dva dana. Sad su kraći treninzi prije utakmice s Portugalom”.

Je li vam draže igrati protiv ili s Cristianom Ronaldom?

“Draže mi je igrati s njim jer uvijek možete računati da će zabiti gol. Cristiano je jedan od najvećih igrača na svijetu, puno je napravio u karijeri. Znam da je Cristiano imao sad kratki odmor, ali, poznavajući ga, sigurno je naporno radio i bit će vrhunski pripremljen za Euro".

O Portugalu...

“Portugal je među pet najboljih reprezentacija na svijetu. Imaju po dva vrhunska igrača na svakoj poziciji, bit će teško igrati protiv njih. Međutim, to će nam biti odlična provjera da vidimo gdje smo uoči Eura i što moramo popraviti sljedeći tjedan prije nego što počne Euro”.

O mladim igračima, pogotovo Baturini i Sučiću...

“To su sve mladi igrači, bili su dobri, oni su mlade nade i odlično rade, neka tako nastave. Naravno, trebaju još puno raditi kako bi postali vođe, ali ako ovako nastave bit će zvijezde reprezentacije”, zaključio je Brozović, piše hns.team.

 

 

Podijeli