Novosti Sport Događanja

Povelja o prijateljstvu Zadra i Gorice: Bikovi na Višnjik donijeli poklone, a otišli sa spektakularnom pobjedom

07.05.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice na savršen su način zaključili Ligu za prvaka te se sada mogu posvetiti doigravanju i četvrtfinalnom okršaju Prvenstva Hrvatske s Cedevitom Junior.

Bikovi su na zadarski Višnjik došli puni poklona za domaćina, potpisana je Povelja košarkaškog prijateljstva i suradnje između dva kluba, a na kraju su se Goričani doma vratili s vrijednom pobjedom izborenom u produžetku, koja će donijeti dodatno samopouzdanje prije najvažnijih utakmica sezone.

Ekipa Mladena Starčevića je u prvom poluvremenu imala dvoznamenkastu prednost, a na predah je otišla s ogromnih 35:50.

U trećoj dionici potpuni preokret i Zadrani rade nevjerojatnu seriju pa je na semaforu 63:58, međutim, ubačajima Kapuste i Kalajžića u posljednjih deset minuta ipak se ulazi s 'plus dva' za goste.

U dramatičnoj završnici regularnog dijela utakmice tricom Mavre je Zadar otišao na ogromnih pet razlike, pola minute prije kraja, no, Batur uzvraća na identičan način, a Kapusta je s istekom vremena pogađa za 93:93.

Kapetan je ubacio i ključnu tricu u dodanom vremenu i Gorica je na kraju apsolutno zasluženo slavila sa 104:99.

Fenomenalni Kapusta je upisao čak 25 poena, uz sedam asistencija, tri skoka i valorizaciju 30.

Kalajžić je dodao 21 koš, uz pet skokova i asistencija, a Baković je zabio 15 poena, uz pet skokova. Ništa slabiji nisu bili ni Batur s 14 koševa i pet skokova te Dino Cinac s deset koševa, sedam skokova i četiri asistencije.

"Teška utakmica, ali mislim da smo zasluženo pobijedili. Nitko se od nas nije opustio u drugom poluvremenu nego su Zadrani naprosto igrali puno bolje nego u prvom dijelu. Da je Zadar dobio utakmicu ne bi bilo nikakve zamjerke. Oni su bili bolji drugi dio, mi prvi i produžetak i lopta je tako odlučila. Mi smo se maksimalno trudili i uložili nevjerojatan napor. Čestitke Zadru i sretno im u Playoffu. Liga za prvaka je završila i bio je to pun pogodak HKS-a. Utakmice su bile dobre, kvalitetne, jake i napete i sigurno će koristiti mnogim mladim igračima," naglasio je nakon goričke fešte trener Starčević.

 

Prije utakmice na Višnjiku čelnici Zadra i Gorice potpisali su Povelju o suradnji i prijateljstvu ova dva kluba. Inicijator je bio Duško Radović, nekadašnji igrač Zadra, a sada predsjednik KK Gorica. Gorica je zadarskim školama košarke darivala 77 lopti (za 77. rođendan), a igrači i dužnosnici razmijenili su brojne poklone.

Drugi originalni suvenir kojeg će od Goričana na dar primiti Zadrani je lopte s ugraviranim amblemima oba kluba i potpisima igrača obiju momčadi. Jedan primjerak takve lopte ostat će u goričkim rukama kao znak sjećanja na ovaj povijesni dan.

Gorička košarkaška ekspedicija u Zadar je stigla i sa simboličnim darom za zadarske škole košarke, u pitanju je 77 lopti za 77 rođen kluba. Tako će Škola košarke Zadar dobiti 30 lopti, a Košarkaški savez Zadarske županije 47- Sve će lopte imati ugraviran s natpisom i grbom školom i saveza.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Velika Gorica Goričani su Zadranima na dar donijeli najpoznatiji i najoriginalniji turopoljski suvenir, podgutnica za igrače i veterane Zadra te za gradonačelnika Braka Dukića.

Bikovi će u doigravanje krenuti u srijedu, u Dvorani II Doma sportova protiv Cedevite Junior. Tri dana kasnije igra se druga utakmica četvrtfinala u Gradskoj sportskoj dvorani. Među četiri najbolja kluba ući će ekipa koja prva dođe do dvije pobjede, a Gorica je ove sezone već pokazala kako ima recept za Cedevitu.

 

 

 

 

 

 

Podijeli