Novosti Sport Događanja

Povratak Lucije Kirinić i Eme Filković s Europskog prvenstva: Cure mogu biti ponosne na svoje borbe, pokazale su da su veliki potencijal

12.02.2024. / Damir Žbulj

Dvije sjajne, mlade velikogoričke sportašice, Lucija Kirinić i Ema Filković, branile su boje Hrvatske na Europskom karate prvenstvu za kadete, juniore i U-21 kategoriju, koje se održalo u Gruziji.

U Tbilisiju je nastupilo gotovo 1200 natjecateljica i natjecatelja iz 49 država i velika je čast što su članice Karate kluba Velika Gorica uopće bile dio tog elitnog društva.

"Nažalost, nije osvojena medalja za Veliku Goricu, no možemo biti zadovoljni s nastupom i Eme i Lucije. Jako dobro su ušle u svoje mečeve, no možemo reći da je bilo potrebno ipak malo sportske sreće, kako to često i biva na takvim velikim natjecanjima," javio nam je klupski čelnik i njihov trener Goran Živković pa opisao njihove nastupe:

"Ema Filković je u kategoriji juniorki do 66 kilograma, u izjednačenom meču zaustavljena, u prvom kolu od predstavnice Kosova rezultatom 5:3. Lucija Kirinić je u kategoriji juniorki do 48 kilograma u prvom kolu svladala Cipranku visokim rezultatom 12:3, dok u drugom kolu bez bodova završava borba protiv Ukrajinke, koja nakon preglasavanja odnosi pobjedu. Nažalost obje njihove protivnice gube u kasnijim borbama tako da cure ostaju bez repasaža."

Hrvatska karate reprezentacija je u Gruziji osvojila četiri velike i vrijedne medalje! Nikolina Golomboš je postala europska U21 prvakinja u teškoj kategoriji, Sven Strahija je europskoj kadetskoj bronci dodao europsko juniorsko srebro, mlađa seniorka Ema Sgardelli bila je brončana, kao i Sara Tomić u konkurenciji juniorki.

"Naše cure mogu biti ponosne na svoje borbe, a i pokazale su da su obje veliki potencijal, ako će nastaviti trenirati i napredovati kao do sada. Ovo im je bilo prvo 'veliko' natjecanje i veselimo se što nisu ostale pod dojmom, nego se borile kao da već imaju 'puno utakmica u nogama'. Našoj cijeloj velikogoričkoj kadetskoj i juniorskoj ekipi preostaje dobra priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo, koje se u listopadu održava u Italiji, a jake kandidate imamo u nekoliko kategorija," istaknuo je Živković. 

Galerija slika

Povratak Lucije Kirinić i Eme Filković s Europskog prvenstva: Cure mogu biti ponosne na svoje borbe, pokazale su da su veliki potencijal Povratak Lucije Kirinić i Eme Filković s Europskog prvenstva: Cure mogu biti ponosne na svoje borbe, pokazale su da su veliki potencijal Povratak Lucije Kirinić i Eme Filković s Europskog prvenstva: Cure mogu biti ponosne na svoje borbe, pokazale su da su veliki potencijal Povratak Lucije Kirinić i Eme Filković s Europskog prvenstva: Cure mogu biti ponosne na svoje borbe, pokazale su da su veliki potencijal Povratak Lucije Kirinić i Eme Filković s Europskog prvenstva: Cure mogu biti ponosne na svoje borbe, pokazale su da su veliki potencijal

Podijeli