Novosti Sport Događanja

Povratak navijača na Gradski stadion, u subotu stiže Šibenik: Imamo jasan cilj i stav kako pristupiti toj utakmici

21.07.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice porazom su otvorili novu prvoligašku sezonu, ali partija koju su pružili u Rijeci daje nadu u bolji rezultat u subotu doma protiv Šibenika.

"I moj dojam je da smo zaslužili puno više od poraza. U 'najcrnijem scenariju' mislim da je trebalo biti neriješeno. Ali, čestitamo Rijeci, oni su zabili, a mi nismo..."

"Raduje me da igramo dobro, čvrsto i agresivno i da stvaramo puno šansi. Otvorit će nam se," nada se trener Gorice Kruno Rendulić.

"Nastavit ćemo raditi, imali smo 20 udaraca prema suparničkim vratima, ali niti jedan nije završio u mreži. Puno šuteva imao je Lovrić, a u vrijeme naše dominacije u drugom poluvremenu primili smo drugi gol. To nas je malo 'presjeklo', tu je utakmica bila odlučena, iako mi nismo klonuli duhom, napadali smo i dalje i stvarali prilike, ali nažalost nismo zabili," osvrnuo se strateg turopoljskog prvoligaša pa najavio okršaj protiv svog bivšeg kluba, kojeg je i uveo u HT Prvu ligu:

"Šibenik je puno toga promijenio u odnosu na vrijeme kad sam ja bio tamo. Predstavili su se u dobrom svjetlu u Osijeku, igrali su jako dobro. Međutim, imamo mi jasan cilj i stav kako ćemo pristupiti toj utakmici. Moramo biti odlučni i čvrsti od prvog momenta i idemo po tri boda, nema kalkulacija!"

Dvoboj sa Šibenčanima, koji su u prvom kolu poraženi u Osijeku, na rasporedu je u subotu od 21 sat na Gradskom stadionu, uz povratak navijača na tribine.

Međutim, svi gledatelji prilikom ulaska na stadion moraju predočiti EU digitalnu COVID potvrdu! Bez predočenja EU digitalne COVID potvrde i osobne iskaznice, ulaz na stadion će biti onemogućen, bez prava na povrat novca za kupljene ulaznice. ​

Potvrdu mogu dobiti: cijepljena osoba, osoba koja je preboljela Covid unutar 180 dana te osoba koja ima negativan PCR test (vrijedi 72 sata) ili brzi antigenski test (vrijedi 48 sati). Izuzetak su djeca do 12 godina kojima nije potrebna EU digitalna potvrda. EU digitalna COVID potvrda može se zatražiti putem sustava e-Građani i u poslovnicama HZZO-a uz predočenje identifikacijskog dokumenta.

Cijena ulaznica u pretprodaji je 10 kuna za sektore A2, A3, B2, B3 te 20 kuna za sektore A1 i B1. Na dan utakmice koštat će 20 i 40 kuna.

Dobra vijest za trenera Rendulića je povratak Krizmanića, Steenvoordena i Doke nakon odrađene suspenzije žutih kartona još iz prošle sezone. Obrana bi trebala biti puno stabilnija u odnosu na izdanje na Rujevici, dok se svi turopoljski ljubitelji nogometa nadaju kako će Goričani napokon popraviti realizaciju namjestiti 'nišanske sprave' i u prvoj domaćoj utakmici sezone, uz podršku s tribina, uzeti sva tri boda.

U petak drugo kolo otvaraju Hrvatski dragovoljac i Dinamo, u subotu još Lokomotiva gostuje u Koprivnici, dok će nedjelju 'kvarnerski derbi' igrati Rijeka i Istra 1961, a vrhunac će biti veliki okršaj Hajduka i Osijeka na Poljudu.

HT PRVA LIGA
1. Osijek 1 +3 3
2. Istra 1961 1 +2 3
3. Rijeka 1 +2 3
4. Slaven Belupo 1 +2 3
5. Hajduk 1 0 1
6. Lokomotiva 1 0 1
7. Hrvatski dragovoljac 1 -2 0
8. Dinamo 1 -2 0
9. HNK Gorica 1 -2 0
10. Šibenik 1 -3 0

Podijeli