Novosti Sport Događanja

Povratak Slavena Batovanje u Lukavec: Omiljeni trener vraća se pomoći voljenom klubu

25.09.2019. / Petar Brnada

Momčad Lukavca prošle sezone ostvarila je najbolje rezultate u novijoj povijesti kluba, osvojeno je prvenstvo Jedinstvene županijske lige i kup NS Velika Gorica. Velike zasluge za te rezultate zasigurno je imao trener Slaven Batovanja koji se na kraju prvenstva oprostio od Lukavca, te preuzeo funkciju sportskog direktora u drugoligašu Kustošiji. Kako je drugoligaš od početka prvenstvao osvojio samo bod u prvih šest utakmica, Batovanja je odstupio s mjesta sportskog direktora.

S druge strane, Lukavec je odlučno krenuo u četveroligašku sezonu. Klubu je pristupilo nekoliko kvalitetnih pojačanja, a Batovanju je zamijenio Vladimir Tuweg. Poznavaoci nogometnih zbivanja očekivali su da će kvalitetna momčad Lukavca osigurati minimalno sredinu prvenstvene ljestvice, no rezultati u uvodnih šest kola nisu zadovoljavajući. Zbog toga, došlo je do razlaza trenera Vladimira Tuwega sa upravom kluba, a na upražnjeno mjesto trenera odmah se vratio Slaven Batovanja.

Dvije sudbine ponovno su se spojile, prije nego su se tome vjerojatno i nadale. Trener Batovanja zasigurno poznaje duh momčadi Lukavca, a koliko će u kratkom roku uspjeti razbuditi svoju momčad, tek ćemo vidjeti. Igračka kvaliteta postoji, no za pobjedu i postizanje pozitivnih rezultata u kontinuitetu potrebno je nešto više. Lukavčani vjeruju da Slaven to može.

Lukavec će danas na domaćem terenu s početkom od 17:00 sati odigrati prvo kolo kupa NSZŽ-e, protivnik će biti ekipa Zeline. Napomenimo da će još jedan naš klub, Polet iz Buševca na svom terenu u istom terminu dočekati momčad Save (S).

Podijeli