Novosti Sport Događanja

Prelec čeka 'svoju' Goricu: Sad imaju jednu novu dimenziju

04.07.2020. / Damir Žbulj

Velikogoričanin Ivan Prelec dijete je Radnika, a svoje najveće nogometne uspjehe veže uz Goricu, s kojom je i kao igrač i kao trener izborio Prvu HNL.

Prije devet godina Gorica nije dobila priliku zaigrati u elitnom društvu, dok je 2018. napustio trenersko mjesto turopoljskog prvoligaša neposredno prije početka priprema.

Trenerski put odveo ga je tada u Poljsku, a prije početka aktualne sezone prihvatio je izazov u Puli.

Za kormilom Istre 1961 i dalje vodi veliku borbu za opstanak, ali je na dobrom tragu da barem izbori dodatne kvalifikacije. Varaždin mu bježi četiri boda, a još su četiri kola do kraja sezone...

"Pokazali smo već ove sezone da na svom stadionu možemo igrati sa svakim i to je ono o čemu trebao razmišljati i što trebamo ponoviti i protiv Gorice. Kad prikažemo svoj maksimum onda se nešto i pita nas. Prvi je to preduvjet za dobar ishod, a uz podršku s tribina vjerujem kako ćemo dobiti dodatni impuls i kako će utakmica završiti pozitivno za nas!"

Prelecova momčad je u prošlom kolu teško stradala u Koprivnici pa će dvoboj s Goričanima, u subotu od 18.55 sati, biti pod posebnim povećalom.

"Gorica je jedna od najstabilnijih momčadi u HT Prvoj ligi, dobro su izbalansirani, a imaju i kontinuitet dobrih rezultata. U dobroj su formi, pokazali su to u utakmicama s Dinamom, Rijekom i Hajdukom i još uvijek imaju nadu u osvajanje pozicije koja vodi u Europu. Sigurno dolaze motivirani i puni samopouzdanja!"

"Kod bivšeg trenera bili su opasni u tranziciji i igrali su okomiti nogomet, a s novim su to zadržali i dodali sposobnost napadanja kroz kontinuirani posjed. I dalje su fizički dominantna momčad, ali sad imaju i jednu novu dimenziju. Čeka nas zahtjevna utakmica protiv neugodnog suparnika, ali na Drosini možemo protiv svakog," analizirao je Prelec.

Ove sezone je Gorica pod vodstvom Sergeja Jakirovića u prvenstvu dva puta remizirala s Puljanima (1:1, 2:2), dok je Dambrauskas u svom trenerskom debiju na klupi turopoljskog prvoligaša upisao 3:0 pobjedu, golovima Dvornekovića, Prelecovog kuma, početkom drugog poluvemena, te Maslowskog i Lovrića u finišu dvoboja.

U pripremnom dvoboju prije nastavka natjecanja u svibnju Litavac je još jednom 'osjetio' kvalitetu suparnika. Završilo je 2:2, nakon što su Goričani ispustili dva pogotka prednosti. 

U večernjem terminu od 21.05 sati Lokomotiva dočekuje praktički već otpisani zaprešićki Inter, dok je Varaždin domaćin Slaven Belupu. U nedjelju na Poljudu veliki derbi igraju Hajduk i Osijek, dok Dinamo gostuje u Rijeci.

HT Prva liga:
1. Dinamo 32 +43 76
2. Lokomotiva 32 +16 57
3. Osijek 32 +17 56
4. Hajduk 32 +17 54
5. Rijeka 32 +10 52
6. Gorica 32 -3 46
7. Slaven Belupo 32 -18 34
8. Varaždin 32 -22 27
9. Istra 1961 32 -28 23
10. Inter-Zaprešić 32 -32 17

(Foto: NK Istra 1961)

 

 

 

 

 

Podijeli