Novosti Sport Događanja

Prelec: Naša sezona je i do sada bila 'paklena', nastavljamo tako i dalje

20.05.2020. / Damir Žbulj

Ivan Prelec imao je u ovoj pauzi zbog koronavirusa ponudu preuzeti drugu momčad Dinama, no, ostao je vjeran  Istri te je odlučio s Puljanima obaviti posao do kraja te im sačuvati prvoligaški status.

Velikogorički nogometni stručnjak sprema se za nastavak ove turbulentne sezone, a prvi protivnik u pripremnim utakmicama bit će mu 'njegova' Gorica, u srijedu od 16.30 sati u Rijeci.

"Najveći dio momčadi i stožera je tijekom pauze otišao svojim kućama, tako da smo proveli u krugu svojih najbližih. Malo smo nadoknadili ono što smo propustili tijekom sezone. Bilo je lijepo, dobro smo to iskoristili."

"Kad smo ponovno krenuli sa zajedničkim treninzima bili smo svi uzbuđeni, poput 'male djece'. Lijepo je vratiti se, sretni smo," poručio je Prela u utorak, za vrijeme posjete HNTV-a, koja je uživo prenosila trening na Aldo Drosini.

Istru čeka pakleni ritama do kraja sezone, trenutno je u 'sigurnoj zoni', ali tek s dva boda prednosti ispred Intera i Varaždina.

"Naša sezona je i do sada bila 'paklena'. Nastavlja se tako i dalje. Ovo je specifična situacija za sve klubove, što u Hrvatskoj, što diljem svijeta. Nikad duža pauza, nikad više upitnika. Svi smo u istoj situaciji i pokušat ćemo se snaći. Najvažnije će biti kako će se koja momčad prilagoditi i izvući najviše u ovom trenutku."

"Bit će nepredvidivo, čeka nas velik broj utakmica u kratkom razdoblju, vjerojatno i po višim temperaturama. Nakon ovakve pauze bit će veći i rizik od ozljeda, sve to će utjecati i na završetak ove i na početak iduće sezone."

Pripremni dvoboj s Goricom bit će tek lagani uvod u ono što Preleca i njegove igrače očekuje.

"Jedno je kad igraš međusobno, a drugo je kad s druge strane terena imaš pravog protivnika. Pogotovo sada nakon pauze. Prije svega tražim od igrača da trkački odgovore zahtjevima utakmice, da izbjegnu ozljede, a onda da ispune taktičke zahtjeve. Sama izvedba će i nama biti iznenađenje, da vidimo kako će to izgledati."

"Tražimo najbolji način da pripremimo igrače za ono što nas čeka. Postepeno smo povećavali opterećenja, a moram i pohvaliti svoje igrače, koji su u ovoj pauzi svi odradili program kojeg su imali i vratili se u vrlo dobrom stanju. Morali smo smirivati strasti, jer smo nakon pauze svi jedva čekali povratak nogometu. Morali smo smanjiti rizik od nepotrebnih ozljeda. Imamo još dovoljno vremena da sve posložimo."

S Interom i Varaždinom nema prijateljskih utakmica...

"U jednom dijelu je to namjerno, ali više smo gledali i da nam bude lakša organizacija utakmica. S Goricom smo prvom stupili u kontakt. Ideja je bila da se nađemo 'na pola puta', ali i to je bilo zahtjevno organizirati i realizirati. Uspjeli smo s dosta muke. S Rijekom je logično da igramo, zbog blizine, no, možda i nije logično jer su nam oni prvi suparnici. No, ovo je specifična situacija..."

"Pratim što se događa u Zaprešiću i Varaždinu, ali nisam time opterećen, nego se fokusiram na našu momčad. Najbitnije je kako mi radimo i kako se pripremamo. Borimo se sami i to je najbolja moguća pozicija. Prvo gledamo sebe, a tek onda paralelno pratimo što radi naša konkurencija. Vjerujem kako ćemo uspjeti u svojim planovima."

"Vjerujem da u svakoj utakmici možemo nešto izvući i napravit ćemo sve da na kraju sezone zaslužimo ostanak i da izbjegnemo dodatne kvalifikacije," još je jednom naglasio.

Puljani su ove sezone u 26 odigranih kola prikupili 19 bodova, ostvarili su četiri pobjede, od kojih je posljednja bila početkom ožujka protiv Osijeka.

Bit će teško odmah na početku nastavka prvoligaškog natjecanja uhvatiti dobru formu, a već u prvom dvoboju očekuje ih lokalni derbi s Rijekom, 7. lipnja na domaćem travnjaku.

Igrat će se do kraja sezone bez publike...

"Nogomet je pun emocija i bez navijača nije isto i nikad neće biti isto. Nadamo se da će ovo što prije proći, jer nogomet bez gledatelja nema pravog smisla."

"Naravno, jako puno bodova je u igri. Idemo utakmicu po utakmicu, ali i do sada je bila borba svako kolo. To se sada nastavlja. Naša pozicija je za nijansu bolja u ovom trenutku, ali to se kroz sezonu znalo mijenjati. Imali smo i mi šest bodova prednosti, bio je i Inter ispred nas četiri boda. Apsolutno to ništa naći."

Vjeruje u kadar s kojim raspolaže...

"Sve je pokriveno, imamo kadar igrača s kojim smo raspolagali i veći dio sezone. Znamo što i koliko mogu ovi dečki! Spremno i s velikim očekivanjima krećemo u nastavak prvenstva," zaključio je Prelec.

(Foto: NK Istra 1961)

 

Podijeli