Novosti Sport Događanja

Prelec novi trener druge momčadi Dinama!

14.10.2020. / Damir Žbulj

Mladi velikogorički nogometni stručnjak Ivan Prelec novi je trener druge ekipe zagrebačkog Dinama!

Prelec je na kraju ove turbulentne sezone ipak spasio Istru 1961 od ispadanja u Drugu HNL, ali u Puli nije zadržao posao.

Odmor je kratko trajao i dolazi na mjesto Goce Sedloskog, a razlaze makedonske klupske legende i Dinama je, prema službenom priopćenju - korona.

"Tijekom svog mandata Sedloski je četiri puta bio u samoizolaciji te je na kraju prije dva dana dobio pozitivan nalaz testa na COVID 19 što ga je nažalost spriječilo da svoje trenersko znanje prezentira mladim igračima GNK Dinamo. Sedloski i klub su procijenili kako je u ovoj situaciji, a s obzirom na velik broj utakmica koje dolaze prema rasporedu, sporazumni rastanak najbolje rješenje. Sedloskog će na mjestu trenera B momčadi naslijediti Ivan Prelec, naš bivši igrač i trener mlađih kategorija GNK Dinamo."

Rođeni Velikogoričanin je još kao mladi igrač prošao Nogometnu školu Dinama, ali zbog problema s ozljedama nikad nije ispunio svoj veliki potencijal i nije zaigrao na najvišoj razini. Svoj gušt je branio boje Poleta, Radnika, Udarnika i Mraclina, prije nego se odlučio u potpunosti posvetiti trenerskom poslu.

Nakon rada u Udarniku i omladinskoj školi Gorice, dok je još kao igrač bio dio generacije koja je 2011. izborila Prvu HNL, ali ju nije tada zaigrala, dobio je priliku u Dinamovoj akademiji, radio je s njihovim najmlađim kategorijama pa kadetima, s kojima je osvojio prvenstvo i Kup, prije nego se vratio u svoj grad na klupu ambicioznog drugoligaša.

Naslijedio je Deana Klafurića i uspio je s Goricom izboriti Prvu HNL, ostvariti povijesni klupski uspjeh.

No, nije se dugo zadržao, već se prije početka nove sezone priključio Klafuriću u Legiji iz Varšave. Nakon poljske avanture i ogromnog iskustva vraća se u Hrvatsku, odradio je uspješan posao na klupi Istre i sada je spreman za nove izazove.

Sedloski je na klupu druge momčadi Dinama stigao u travnju umjesto Igora Jovičevića, koji je dobar dio svog djetinjstva proveo u Velikoj Gorici i prve nogometne korake napravio na Radniku. Niti se Jovičević zadržao kao strateg prve momčadi, niti je Sedloski ostao trener druge ekipe.

Nadamo se kako će Prela barem ponoviti, ako ne i nadmašiti uspjehe Jovičevića s plavim nogometnim nadama, a jednog dana možda dobiti i priliku na seniorskoj klupi Dinama. To bi mu sigurno bilo ispunjenje mladenačkih snova.

Druga momčad Dinama u Drugoj HNL nakon devet utakmica ima tri pobjede, remi i čak pet poraza. 

Podijeli