Novosti Sport Događanja

Premalo i prekasno: Gorica se probudila u nastavku, Lokosi zasluženo uzeli sva tri boda

05.10.2024. / Damir Žbulj

Nakon spretne i sretne pobjede protiv Slaven Belupa u prošlom kolu, pogotkom doslovno zabijenim u zadnjim sekundama dvoboja s Koprivničancima, i to nakon velike i neshvatljive pogreške suparničkog vratara, nogometaši Gorice nisu se proslavili na gostovanju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici.

Prvo poluvrijeme odigrali su ispod svake razine, domaći su prema prikazanome i očekivano stigli do prednosti, no, u nastavku je ekipa Rajka Vidovića ipak odigrala puno bolje, ali je u završnici primila još jedan gol i Lokosi su apsolutno zasluženo uzeli sva tri boda.

Strateg Gorice nije iznenadio s početnim sastavom, u prvih 11 vratio se Ndockyt nakon što je u prošlom kolu izbivao zbog kartona, ali sve je to u prvih 45 minuta izgledalo slabo i neuvjerljivo. Lokomotiva je imala inicijativu, često je prijetila, a sredinom prvog dijela je stigla i do prednosti fantastičnim pogotkom Vranjkovića, koji je opalio s ruba kaznenog prostora i neobranjivo pogodio suprotne rašlje Banićevog gola. Mogli su praktički u idućem napadu domaći povećati prednost, Vranjković je ovaj put ubacio na drugu vratnicu, ali je Goričan umjesto u praznu mrežu loptu poslao u Mikanovićev blok.

Iako je praktički ostala bez pravog udaraca, uz poprilično beskrvno izdanje, nije niti takva Gorica bila bez svojih prilika i dojam je da je u ovom dvoboju bila samo malo hrabrija da se moglo puno više napraviti. Nakon ubačaja Štigleca uspio je Kolinger krajnjim naporom i vrškom kopačke izbiti loptu ispred Kolara i tako spriječiti siguran pogodak, dok se Štiglec i sam našao u mat situaciji, poslije ubačaja Ndockyta, ali je u ključnom trenutku odlučio probati uposliti suigrača, umjesto da je na petercu raspalio prema suparničkom golu.

Vidović je na poluvremenu reagirao zamjenama, izvadio je Leša i Kolara, ubacio prošlotjednog junaka Šlogara i Djua, koji je unio živost u goričke redove. I šteta da nekih pola sata prije kraja nije i zabio, kad ga je sjajnom dubinskom loptom uposlio Majstorović, ali je njegov opasan pokušaj otišao tek malo pored vratnice.

Nije gostujuća inicijativa u nastavku rezultirala izjednačujućim pogotkom, nego je 85. minuti Vrbančić postavio na konačnih 2:0.

Ponovno igrači Gorice nisu dobro reagirali, šestorica njih gledali su kako Vrbančić prima loptu na rubu kaznenog prostora i neometan šalje prizemni udarac u sami kut. Niti ovdje Banić nije mogao previše napraviti...

Sada slijedi reprezentativna pauza i ovim porazom Vidovićeva momčad je pokvarila sve ono dobro iz prošlog kola. Šteta, jer je Gorica u drugom poluvremenu pokazala kako može igrati ofenzivnije, kako može kombinirati i stvarati pritisak na suparničkoj polovici i zaista je nejasno zašto tako nije igrala cijelu utakmicu i zašto je u prvom dijelu bila toliko pasivna...

Nakon odigranog prvog kruga, devet kola i utakmica protiv svih suparnika, Gorica je skupila osam bodova, koliko ima i Lokomotiva te se nalazi pri samom dnu ljestvice. Slabiji je tek Slaven Belupo, koji u subotu igra s vodećom Rijekom.

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli